Tyynyjen hoito

Tyynyjen hoito

Oikein hoidettuna Familon-tyynyt säilyvät kuohkeina ja ilmavina pitkään. Hoitamalla tyynyä pidennät sen käyttöikää ja nukut kuin jokainen yö olisi ensi-ilta uuteen mukavuuteen. Noudata tyynyjen hoidossa aina tuotteessa olevaa ohjetta.

Tuuleta tyynyä viikoittain. Anna vuoteen tuulettua aina hetki ennen petaamista, jotta yön aikana vuodevaatteisiin kertynyt kosteus ehtii haihtua. Pese tyyny 3–4 kertaa vuodessa ja vaihda tyyny uuteen noin kahden vuoden välein. Se on hygieenistä ja hyväksi unenlaadullesi.

Kuitutäytteisten tyynyjen hoito

Pöyhi polyesterikuitutäytteistä tyynyä säännöllisesti, pöyhimällä säilytät tuotteen alkuperäisen muhkeuden. Pese tyyny 3–4 kertaa vuodessa 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti. 1/3 normaalista pesuainemäärästä riittää. Pesu pitää tyynyn hygieenisenä ja raikkaana.

Muotoile tyyny kosteana ja varmista täytteen tasaisuus. Suosittelemme varovaista rumpukuivausta. Rumpukuivauksessa lämpötila ei saa ylittää suositeltua pesulämpötilaa. Voit myös kuivata tyynyn tasolla ilmavassa paikassa. Pöyhi tyynyä kuivauksen aikana.

Napakasti tukeville tyynyille mm. Familon Princess, joiden rakenne muodostuu karstatuista kuitukerroksista, suosittelemme muutamaa langanpistoa tyynyn kulmiin ennen pesua siten, että myös täytettä jää piston alle. Näin täyte pysyy paikallaan pesun aikana.

Untuvatyynyjen hoito

Tuuleta untuvatyynyä viikoittain ja pöyhi tyynyä säännöllisesti. Pese untuvatyyny 3–4 kertaa vuodessa 60°C konepesussa, annostele nestemäistä pesuainetta 1/3 normaalimäärästä. Voit halutessasi käyttää untuvatuotteiden pesuun kehitettyä hellävaraisempaa untuvashampoota.

Kuivaa untuvatyyny ilmavasti ja pöyhi tyynyä kuivumisen aikana. Untuva ei vaadi rumpukuivausta, mutta se on hyvä tapa lisätä untuvatyynyn pöyheyttä. Rumpukuivauksessa lämpötila ei saa ylittää suositeltua pesulämpötilaa. Tee rumpukuivaus untuvatyynyn ollessa jo lähes kuiva, jotta kuivauksen aikana ei syntyisi untuvalle ominaista tuoksua.

Säilytä untuvatyyny aina kuivassa paikassa ilmavasti, jotta untuva pysyy kuohkeana. Kuivata ja huolla höyhentyyny aina ennen säilytykseen siirtämistä.

Älypehmustetyynyjen hoito

Erikoispehmustetyynyt joiden täytteenä on lämmön ja painon mukaan muotoutuvaa älypehmustetta, eli viskoelastista polyuretaanipehmustetta, eivät ole pestäviä. Älypehmustetyynyjen neulospäällisen voi kuitenkin pestä päällisessä olevan ohjeen mukaan. Älypehmusteen hoidoksi suositellaan tuuletusta ja varovaista imurointia. Älä tamppaa älypehmustetta, jotta sen solurakenne ei vaurioituisi.

Tuuleta tyynyjä viikoittain. Älä kuitenkaan vie älypehmustetyynyjä pakkaseen, sillä lämpöön reagoiva pehmuste kovettuu ja voi vahingoittua. Mikäli veit älypehmustetyynyn pakkaseen, tuo se sisään varovasti ja anna lämmetä rauhassa.

Pese tyyny 3–4 kertaa vuodessa
Pesu pitää tyynyn hygieenisenä ja raikkaana