Materiaalit

Me Familonilla haluamme tarjota parasta nukkumismukavuutta, räätälöityjä ratkaisuja ja viimeisimmät innovaatiot unten mailta, aina ympäristö ja ekologisuus huomioiden. Tutkitusti turvallisten Familon-tuotteiden korkealaatuiset materiaalit on valittu hyvää untasi ajatellen. Familon-tuotteissa käytetään aina käyttötarkoitukseen parhaiten sopivia testattuja materiaaleja.

 • Premium linen

  Premium linen

  Ylellinen pellava on luonnostaan ekologinen. Familonin pellavapussilakanat ja pellavatyynyliinat ovat laadukasta eurooppalaista entsyymipestyä pellavaa. Pellava imee hyvin kosteutta ja siirtää kehon ylimääräistä lämpöä poispäin, se tuntuu kesällä viileältä ja talvella lämpimältä. Entsyymipesty pellava ei juurikaan kutistu. Pellavatuote pysyy ihanan pehmeänä, jos kuivaat sen kuivausrummussa. Pellava on luonnostaan ekologinen valinta ja se vain paranee pesusta pesuun.

 • Percale cotton

  Percale cotton

  Perkaalipuuvilla on kestävää ylellisyyttä. Percalekangas on kudottu tiheään erittäin ohuista puuvillalangoista, kankaan lankaluvun eli TC arvon tulee olla yli 200. Percalekangas on erityisen sileää ja pehmeää, himmeästi hohtavaa ja ylellistä. Puuvillapercalesta valmistetut liinavaatteet tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten ja ne ovat käytössä kestäviä. Pesun jälkeen puuvillapercale on luonnostaan hieman ryppyisempää kuin puuvillasatiini, jos tuotetta ei silitä tai mankeloi. Puuvillapercale muistuttaa eniten ylellisen tuntuisia "rapeita" hotellilakanoita. Familonin puuvillapercale ei ole kivipestyä.

 • Organic cotton

  Organic cotton

  Luonnonmukaisesti viljellyn 100 % luomupuuvillakankaan valmistuksessa ei käytetä missään vaiheessa kemikaaleja: ei puuvillan kasvatuksessa, eikä myöskään puuvillan korjuun jälkeen. Familonin käyttämä luomupuuvilla on GOTS-sertifioitua (GOTS – Global Organic Textile Standard) ja 100 % jäljitettävissä.

  Noin puolessa Familon-malliston tyynyistä ja peitteistä on luomupuuvillainen päällikangas. Laajennamme jatkuvasti luomutuotteiden valikoimaa; pyyhesarja Prince on viimeisin tulokas luomulaatuisissa kodintekstiileissä. Perheen pienimpien tuotteissa siirrymme myös käyttämään luomupuuvillaa mm. lasten ja vauvojen aluslakanat ovat luomupuuvillaisia.

 • Lyocell satin

  Lyocell satin

  Lyocell on valmistettu vastuullisesti uusiutuvasta puukuidusta suljetussa prosessissa. Silkinpehmeät ja kauniisti hohtavat Tencel-satiinipussilakanat ja -tyynyliinat on valmistettu 100 % lyocell Tencel™ satiinikankaasta. Lyocell on ihanan tuntunsa lisäksi erityisen hengittävä, se mahdollistaa ilman kiertämisen ja kosteuden haihtumisen, pitäen vuoteen raikkaana ja miellyttävänä läpi yön. Luontaisesti antibakteerinen lyocell-materiaali puhdistuu kevyellä pesulla.

 • Responsible down

  Responsible down

  Jäljitettävä untuva. Familon Responsible -untuvatyynyt ja -untuvapeitot johdattavat entistä vastuullisemmin kohti höyhensaaria! Siirrymme käyttämään kaikissa untuvatuotteissamme ainoastaan RDS-sertifioitua (Responsible Down Standard) untuvaa ja höyhentä. RDS-materiaalin tuotantoprosessi on jäjitettävissä ja se noudattaa tarkoin eettisiä standardeja.

  Untuvatuotteillamme on lisäksi Downafresh Greenline -laatutakuu, mikä tarkoittaa, että untuvat ja höyhenet ovat tiukan eurooppalaisen hygieniastandardin mukaisia. Tutkitusti turvalliset ja puhtaat untuvat ja höyhenet on vesipesty ja kuivatettu vähintään 100 asteessa, käyttäen ympäristöystävällisiä, luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita. Nomite-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden pölypunkkiallergikoille.

 • Recycled PET

  Recycled PET

  Kierrätyspolyesteria vuodesta 1995 lähtien. Suurin osa Familonin tyynyistä ja peitoista on täytetty polyesterikuidulla, joka sopii niiden täytteeksi loistavasti polyesterin monipuolisten ominaisuuksien ansiosta. Käyttämämme kuidut ovat kevyitä, hengittäviä, hyvin muotoutuvia ja palautuvia. Osalla kuiduista on viilentäviä, lämpöä tasaavia tai kosteudensiirto-ominaisuuksia. Lisäksi ne kestävät vesipesun korkeassa lämpötilassa

  Polyesteri on synteettinen tekstiilimateriaali, jonka valmistuksessa käytetään raakaöljyä. Polyesterikuidun aiheuttamaa ympäristökuormaa olemme vähentäneet käyttämällä kierrätettyä polyesteria tuotteissamme jo vuodesta 1995 lähtien, eli jo 26 vuotta. Kierrätyspolyesteri on käytetyistä PET-muovipulloista tehtyä polyesterikuitua. Vuonna 2020 pelastimme yhteensä 5,5 miljoonaa PET-pulloa tyynyjen ja peittojemme täytteissä.

 • Adjustable

  Adjustable

  Säädettävä. Familon-tyynyistä löytyy monia säädettäviä täyttötyynyjä, jotta saat juuri omaan uneesi sopivaa tukea. Säädettävissä tyynyissä on vetoketju täytteen määrän säätelyyn. Tyynyjen korkeutta voi muuttaa itselle sopivaksi lisäämällä tai vähentämällä täytettä. Lisätäytettä voit tilata edullisesti verkkokaupasta. Tutustu Lokerikko-niskatyynyyn, muotoiltuun Ultra-täyttötyynyyn, Body-vartalotyynyyn ja Ergo Selkä -vartalotyynyyn. Näiden säädettävien unikavereiden kanssa voit nauttia hyvin tuetuista unista.

 • Balancing

  Balancing

  Lämpöä säätelevä materiaali. Yksilöllinen lämmönsäätely mahdollistaa tasaisen nukkumislämpötilan ja helpottaa ajoittain hikoilevan tai palevan oloa. Familon tarjoaa innovatiivisia, kehon lämpötilaa sääteleviä tyynyjä, peittoja ja patjansuojuksia, jotta sinä voit nukkua koko yön juuri sopivassa lämpötilassa. Tutustu Familon Smart -valikoimaan.

 • Cooling

  Cooling

  Viilentävä materiaali. Liian kuuma nukkua? Ei huolta, viileän tuntemuksen tarjoavat Familon Cool Organic -tyynyt ja -peitot tuovat helpotusta kesähelteisiin ja lämpimissä asunnoissa nukkuville, sekä ajoittain hikoileville. Viilentävät innovaatiot tuovat raikkaat ja levolliset unet. Tutustu Familon Smart -valikoimaan.

 • Memory foam

  Memory foam

  Ergonomista tukea ja painottomuuden tunnetta. Memory foam eli muistivaahto on älypehmustetta, joka reagoi kehon lämpöön ja painoon antaen vartalolle optimaalisen tuen. Memory foam on viskoelastista polyuretaanivaahtoa. Ergonomisen hyvän tuen antava älypehmuste sopii kaikille vartalotyypeille, myös muodokkaille. Vakaasti tukeva ja myötäilevä älypehmuste tuo sänkyyn ylellistä pehmeyttä ja painottomuuden tunnetta.

 • Tencel

  Tencel — silkkimäisen pehmeä ja erityisen hengittävä

  Tencel™ Lyocell puukuitua arvostetaan hyvän hengittävyyden, pehmeyden ja sen ympäristömyötäisen valmistusprosessin ansiosta. Vastuullisesti valmistettu Lyocell on ekologinen vaihtoehto. Ylellisissä Lux-tyynyissä ja Lux Light -peitoissa sekä Familon Tencel -satiinilakanoissa on iholle ihana silkkisen pehmeä tuntu. Familon Tencel -satiinilakanoiden kangas on tiivistä ja sileää TC 300.

 • Package

  Package

  Paptic® on puupohjainen ja biohajoava pakkausmateriaali, joka kestää käytössä ja hylkii kosteutta. Käytön jälkeen Papticin voi kierrättää kartongin tai pakkauspapereiden keräyksessä. Familonin täysin uudenlaiset tyyny- ja peittopakkaukset koostuvat Papticista valmistetusta pussista sekä aaltopahvisesta banderollista, joka toimii myös pussinsulkijana.

 • Outlast®

  Outlast®

  Outlast®-materiaali tuo nukkujalle optimaalisen nukkumismukavuuden ja erinomaisen lämmönsäätelyn. Erikoismateriaalin Thermocules®-lämpösolut varastoivat kehon lämmön ja vapauttavat sitä takaisin tarvittaessa. Ei liian kuuma tai kylmä, vaan juuri sopiva. Tutustu Familon Smart -valikoimaan. Outlast® Xelerate tehostaa merkittävästi perinteisen Outlast®-erikoiskankaan lämmönsäätelyä innovatiivisella lämmönjako “heat spreader” teknologialla, joka omaksuu ja jakaa lämpöä nopeasti, näin dynaaminen Outlast®-lämmönsäätely toimii vielä aktiivisemmin ja tehokkaammin. Katso Outlast®-video YouTubesta.

 • Aerelle® Cool Night

  Aerelle® Cool Night

  Aerelle® Cool Night -kuitu aikaansaa ihanan viilentävän vaikutuksen. Tyynyjen ja peittojen täytekuitu ohjaa ylimääräisen lämmön pois kehosta ja tarjoaa viileän tuntemuksen läpi yön. Innovatiivinen viilentävä kuitu on kierrätyspolyesteria, joka on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista.

 • Aerelle® Soft Flex

  Aerelle® Soft Flex

  Feel Aerelle -tyynyjen Aerelle® Soft Flex -spiraaliontelokuitu on ainutlaatuisen hyvin palautuva. Erittäin pehmeä, mukautuva ja miellyttävän tuntuinen kuitu mukautuu hyvin pään ja niskan muotoon ja tarjoaa oikean tuen läpi yön. Aerelle® Soft Flex high-tech täyte palautuu muotoonsa ennennäkemättömän hyvin pysyen ihanan pehmeänä ja kimmoisana monienkin pesujen jälkeen. Tutustu ja tilaa Feel Aerelle -tyyny.

 • Aerelle® Blue

  Aerelle® Blue

  Aerelle Blue on muotoutuva ja pehmeä tyynyjen kierrätyspolyesteritäytekuitu. Aerelle® Blue -täyte on valmistettu Social Plastic®-muovista, jonka raaka-aineena on rannoilta ja vesien lähistöiltä kerätty muovijäte. Muovi kerätään alueilla, joilla ei ole kunnollisia kierrätysjärjestelmiä ja näin estetään merien roskaantumista. Keräyksen organisoi sosiaalinen yritys Plastic Bank. Muovijätteen kerääjille maksetaan korvausta, jolla he voivat parantaa omaa elintasoaan.

 • Dacron® Extralife

  Dacron® Extralife

  Teknisesti korkealaatuinen Dacron® Extralife -kuitu varmistaa tuotteen pitkäikäisyyden ja kuohkeuden. Kuitu on kehitetty kestäväksi ja litistymättömäksi ja se antaa kestävän tuen päälle ja niskalle. Tutustu ja tilaa Familon Extralife -tyyny ja Extralife-peitto.

 • Comforel® Eco

  Comforel® Eco

  Comforel® Eco -pallokuitu on yksilöllisesti muotoutuva, pehmeä ja helppohoitoinen täytekuitu, joka antaa tasapainoisen ja oikean tuen päälle ja niskalle. Comforel® Eco -polyesterikuitu on valmistettu uusioraaka-aineesta, joka on saatu kierrätetyistä PET-pulloista. Eco-merkityn kuidun valmistus tapahtuu erityisen ympäristömyötäisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen.

 • Hollofil® Eco

  Hollofil® Eco

  Ainutlaatuisen ilmava ja hengittävä nelikanavainen ontelokuitu, jonka pituussuunnassa kulkevat ilmakanavat jakavat lämmön tasaisesti. Hollofil® Eco -polyesterikuitu on valmistettu uusioraaka-aineesta, joka on saatu kierrätetyistä PET-pulloista. Eco-merkityn kuidun valmistus tapahtuu erityisen ympäristömyötäisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen.

 • Cirrus™

  Cirrus™

  Miellyttävän raikas ja kuohkea kuitu, jonka tehokas kosteudensiirto-ominaisuus takaa aamullakin raikkaan olon. Soveltuu ihanteellisesti sekä peitteisiin että tyynyihin. Cirrus™-polyesterikuitu on valmistettu puhtaasta prosessoidusta uusioraaka-aineesta, joka saadaan kierrätetyistä PET-pulloista. Katso Cirrus™-kuituvideo YouTubesta voit myös katsoa kierrätyskuidun valmistusvideon YouTubesta.

 • Dreamfil®

  Dreamfil®

  Familonin tyyny- ja peitevalikoimassa on myös kierrätysmuovipulloista saatavasta eco-core - uusioraaka-aineesta valmistettua Dreamfil-kuitua, jonka hiilijalanjälki on noin neljä kertaa alhaisempi kuin tavanomaisen polyesterikuidun. 100% puhdas uusioraaka-aine pidentää tuotteen elinkaarta merkittävästi.

 • Kankaiden langantiheys (TC)

  Langantiheys, eli lankaluku (TC= thread count) tarkoittaa lankojen määrää kudotussa kankaassa pysty- ja vaakasuunnassa neliötuumalle (yksi tuuma on 2,54 cm). Yleisesti korkeampi langantiheysluku kertoo korkeammasta laadusta. Materiaaleissa on kuitenkin eroja ja esim. pellavalanka on yleensä paksumpaa kuin puuvillalanka, joten pellavan lankaluku on pienempi kuin puuvillan. Lopputuotteen laatuun vaikuttaa lankaluvun lisäksi mm. materiaalien alkuperä, puhtaus, niiden käsittely, valmistusmenetelmät, sidos ja viimeistely.

  Familon-tuotteisiin valitaan aina käyttötarkoitukseen parhaiten sopivat materiaalit. Lankaluvut: puuvillapercale aluslakanat, pussilakanat ja tyynyliinat TC 200, Tencel lyocell satiinipussilakanat ja -tyynyliinat TC 300, puuvilla painetut pussilakanat ja tyynyliinat TC 150, pellava pellavapussilakanat ja -tyynyliinat TC 100.