Helsingin ensikoti ry Ensikoti tukee perheiden unta

Helsingin ensikotiyhdistys on kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka auttaa vauvaperheitä ja heidän läheisiään. Vuonna 1936 perustettu yhdistys sai toiminnalleen fyysiset puitteet vuonna 1942, kun Helsingin ensikoti rakennettiin turvapaikaksi äideille ja lapsille Vallilaan. Tänään yhdistys on vauvaperhetyön edelläkävijä, joka tuottaa suuren osan tiivistä tukea tarvitsevien vauvaperheiden palveluista pääkaupunkiseudulla.

Katso myös muut referenssit

Familon ja Helsingin ensikoti jakavat mission paremmista unista. Perheiden unen tukeminen onkin keskeinen osa ensikodin toimintaa. Uni on yksi perustarpeista, jonka häiriöt vaikuttavat kaikkeen elämässä. Unipulmiin löytyy tukea. Usein ensikodissa nähdään, miten vaikea on ennakoida vauvaperheen arkea – elämä voi yllättää. Ensikoti tarjoaa unineuvontaa puhelimitse sekä ensikodin tiloissa tapahtuvia pidempiä Höyhensaarijaksoja, joissa rakennetaan vauvan ja perheen unirytmiä ensikodin ammattilaisten tuella.

Familonilla oli kunnia saada olla mukana tukemassa ensikodin asiakkaiden unta. Toimitimme sängyt syksyllä 2021 remontoituun ensikodin Vantaan yksikköön. Lahjoitimme ensikodille myös harvinaista herkkua, äitiyspakkauksen makuupussiversioita, jotka eivät koskaan päätyneet tuotantoon – niitä ei saa mistään muualta!

Kuvat: Helsingin ensikoti ry

Referenssi julkaistu 25.3.2022.