Materiaalit

Me Familonilla haluamme tarjota parasta nukkumismukavuutta, räätälöityjä ratkaisuja ja viimeisimmät innovaatiot unten mailta, aina ympäristö ja ekologisuus huomioiden. Tutkitusti turvallisten Familon-tuotteiden korkealaatuiset materiaalit on valittu hyvää untasi ajatellen. Familon-tuotteissa käytetään aina käyttötarkoitukseen parhaiten sopivia testattuja materiaaleja.

 • Pellava

  Pellava — Luonnostaan ekologinen

  Familon Princess -pellavapussilakanat ja -tyynyliinat ovat laadukasta eurooppalaista kivipestyä pellavaa. Pellava imee hyvin kosteutta ja siirtää kehon ylimääräistä lämpöä poispäin, se tuntuu kesällä viileältä ja talvella lämpimältä. Kivipesty pellava ei juurikaan kutistu. Pellava on luonnostaan ekologinen valinta ja se vain paranee pesusta pesuun. Pellavan työstäminen on vaativampaa kuin puuvillan, mistä johtuu korkeampi hinta.

 • Percale

  Percale — Kestävää ylellisyyttä

  Familon Ultra -sarjan percalepussilakanoiden, -tyynyliinojen ja -aluslakanoiden puuvillapercalekangas on kudottu tiheään erittäin ohuista langoista. Sen ansiosta kangas on erityisen sileää ja pehmeää, himmeästi hohtavaa ja ylellistä. Puuvillapercalesta valmistetut liinavaatteet tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten ja ne ovat käytössä kestäviä. Pesun jälkeen puuvillapercale on luonnostaan hieman ryppyisempää kuin puuvillasatiini, jos tuotetta ei silitä tai mankeloi. Puuvillapercale muistuttaa Familon-malliston lakanalaaduista eniten ylellisen tuntuisia "rapeita" hotellilakanoita. Familonin puuvillapercale ei ole kivipestyä.

 • Satiini

  Satiini — Parasta pieniin uniin

  Ylellisten Familon Hiphop Plus -vauvanpussilakanoiden ja -tyynyliinojen puuvillasatiini on kudottu tiheään erittäin ohuista langoista. Sen ansiosta kangas on erityisen pehmeää, sileää ja hennosti kiiltävää. Puuvillasatiiniset vauvanlakanat ovat pehmeämmän ja lämpimämmän tuntuiset ja niissä on kudontatavasta johtuen enemmän kiiltoa. Puuvillasatiini siliää helposti ja se tuntuu ylellisen pehmeältä vauvan herkällä iholla.

 • Organic

  Organic — luomupuuvillaa

  Organic Princess ja Organic Hiphop -tuotteiden päälliset ovat luomupuuvillaa. Luonnonmukaisesti viljellyn 100 % luomupuuvillakankaan valmistuksessa ei käytetä missään vaiheessa kemikaaleja: ei puuvillan kasvatuksessa, eikä myöskään puuvillan korjuun jälkeen. Familonin käyttämä luomupuuvilla on GOTS-sertifioitua (GOTS – Global Organic Textile Standard) ja 100 % jäljitettävissä.

 • Puuvilla

  Puuvilla — Hengittävä luonnonmateriaali

  Familonin kuviollisten puuvillapussilakanoiden ja -tyynyliinojen 100 % puuvilla on luonnonmateriaali, joka hengittää, tuntuu miellyttävältä ja imee hyvin kosteutta. Familonin puuvillapussilakanat ovat laadukasta puuvillaa ja ne tuntuvat pehmeiltä ihoa vasten. Puuvillan laatu ja kankaan kudontatapa vaikuttavat tuotteen käyttömukavuuteen ja kestävyyteen. Familonin puuvillapalttina on kestävää ja helppohoitoista, ja sopii siksi täydellisesti jokapäiväiseen käyttöön.

 • Untuva

  Untuva — Kohti höyhensaaria

  Untuva on ainutlaatuisen hengittävä ja ylellinen luonnonmateriaali. Luonnostaan kevyet höyhen ja untuva ovat omiaan ylläpitämään mukavaa, hiostamatonta lämpötilaa. Tämä takaa täydellisen lämmöneristyksen nukkumistuotteissa. Familon Untuva -peitteillä ja -tyynyillä uinahdat kevyesti lempeään uneen – kohti höyhensaaria.

  Familon Untuva -video >
  Lähde kohti höyhensaaria Familon-untuvatuotteilla >

 • Langantiheys TC

  Kankaiden langantiheys (TC)

  Langantiheys, eli lankaluku (TC= thread count) tarkoittaa lankojen määrää kudotussa kankaassa pysty- ja vaakasuunnassa neliötuumalle (yksi tuuma on 2,54 cm). Yleisesti korkeampi langantiheysluku kertoo korkeammasta laadusta. Materiaaleissa on kuitenkin eroja ja esim. pellavalanka on yleensä paksumpaa kuin puuvillalanka, joten pellavan lankaluku on pienempi kuin puuvillan. Lopputuotteen laatuun vaikuttaa lankaluvun lisäksi mm. materiaalien alkuperä, puhtaus, niiden käsittely, valmistusmenetelmät, sidos ja viimeistely.

  Familon-tuotteisiin valitaan aina käyttötarkoitukseen parhaiten sopivat materiaalit. Lankaluvut: puuvillapercale aluslakanat, pussilakanat ja tyynyliinat TC 200, puuvillasatiini vauvanpussilakanat ja -tyynyliinat TC 200, puuvilla painetut pussilakanat ja tyynyliinat TC 150, pellava kivipestyt pellavapussilakanat ja -tyynyliinat TC 100.

 • Ergo

  Ergo — hyvän unen tukena

  Familon Ergo -tuotteet on tarkoitettu jokaöiseen käyttöön kaikille terveellisistä elämäntavoista kiinnostuneille. Ne ennaltaehkäisevät rasitusta sekä kiputiloja ja ovat oivallinen ratkaisu jo kipeytyneiden kehonalueiden hoitoon. Oikein tuettu asento avaa hengitystiet niin, että sinun on helpompi rentoutua. Nukut levollisesti ja heräät virkeänä sekä hyvinvoivana. Hyvin tuettu uni tuo ennen kaikkea hyvää oloa. Tutustu Familon Ergo -tuotteisiin.

 • Alypehmuste

  Älypehmuste — ergonomista tukea ja painottomuuden tunnetta

  Familon Ergo -sijauspatjojen ja -sänkyjen ergonominen älypehmuste reagoi kehon lämpöön ja painoon antaen vartalolle optimaalisen tuen. Älypehmuste on viskoelastista polyuretaanivaahtoa, joka tunnetaan myös nimellä memoryfoam. Ergonomisen hyvän tuen antava älypehmuste sopii kaikille vartalotyypeille, myös muodokkaille. Vakaasti tukeva ja myötäilevä älypehmuste tuo sänkyyn ylellistä pehmeyttä ja painottomuuden tunnetta.

  Lämpöön reagoiva älypehmuste kovettuu ulkotuuletuksessa pakkasella, tämä on luonnollista. Siirrä kovettunut tuote sisälle lämpimään varovasti ja anna sen lämmetä rauhassa. Älypehmuste voi myös tuntua tavallista kovemmalta, jos makuuhuoneen lämpötila on alhainen. Kehosi lämpöön ja painoon reagoiva älypehmuste kuitenkin pehmenee, kun käyt nukkumaan.

 • Lämpöä tasaava materiaali

  Lämpöä tasaava materiaali

  Innovatiiviset Familon Outlast -sarjan tyynyt, -peitot ja -patjansuojukset tarjoavat dynaamista lämmönsäätelyä. Yksilöllinen lämmönsäätelyä mahdollistaa tasaisen nukkumislämpötilan ja helpottaa ajoittain hikoilevan tai palevan oloa. Ei liian kuuma tai kylmä, juuri sopiva! Katso Outlast®-video YouTubesta.

 • Outlast

  Outlast® — Dynaamista lämmönsäätelyä

  Outlast®-materiaali tuo nukkujalle optimaalisen nukkumismukavuuden ja erinomaisen lämmönsäätelyn. Erikoismateriaalin Thermocules®-lämpösolut varastoivat kehon lämmön ja vapauttavat sitä takaisin tarvittaessa. Ei liian kuuma tai kylmä, vaan juuri sopiva. Tutustu Familon Outlast -tuotteisiin ja katso Outlast®-video YouTubesta.

 • Outlast® Xelerate

  Outlast® Xelerate — Tehostettua dynaamista lämmönsäätelyä

  Dynaaminen Outlast®-lämmönsäätely omaksuu, varastoi ja vapauttaa ylimääräistä kehon lämpöä, vähentäen nukkujan liiallista lämpenemistä tai palelua. Outlast® Xelerate tehostaa merkittävästi perinteisen Outlast®-erikoiskankaan lämmönsäätelyä innovatiivisella lämmönjako “heat spreader” teknologialla, joka omaksuu ja jakaa lämpöä nopeasti, näin dynaaminen Outlast®-lämmönsäätely toimii vielä aktiivisemmin ja tehokkaammin. Tutustu Outlast Xelerate -tuotteisiin ja katso Outlast®-video YouTubesta.

 • Viilentävä materiaali

  Viilentävä materiaali

  Liian kuuma nukkua? Ei huolta, viileän tuntemuksen tarjoavat Familon Cool Night -sarjan tyynyt ja peitot tuovat helpotusta kesähelteisiin ja lämpimissä asunnoissa nukkuville, sekä ajoittain hikoileville. Viilentävät innovaatiot tuovat raikkaat ja levolliset unet.

 • Aerelle Cool Night

  Aerelle Cool Night — aikaansaa viilentävän vaikutuksen

  Aerelle® Cool Night -erikoistäyte aikaansaavat ihanan viilentävän vaikutuksen. Täytekuitu varastoi ylimääräisen lämmön pois kehosta ja takaa viileän tuntemuksen läpi yön. Ihanteellinen kesähelteelle ja ympärivuotiseen käyttöön viileämmästä pitäville. Tutustu Familon Cool Night -tuotteisiin.

 • Climarelle

  Climarelle® Cool — Viilentävä vaikutus

  Erikoiskankaan Climarelle®-mikrokapselit luovat ihanan viilentävän vaikutuksen. Äärimmäisen kevyt ja miellyttävän pehmeä materiaali aikaansaa sopivan nukkumislämpötilan rentouttavalle unelle. Tutustu Familon Cool Night -tuotteisiin.

 • Aerelle® Soft Flex

  Aerelle® Soft Flex — Erittäin hyvin palautuva

  Feel Aerelle -tyynyjen Aerelle® Soft Flex -spiraaliontelokuitu on ainutlaatuisen hyvin palautuva. Erittäin pehmeä, mukautuva ja miellyttävän tuntuinen kuitu mukautuu hyvin pään ja niskan muotoon ja tarjoaa oikean tuen läpi yön. Aerelle® Soft Flex high-tech täyte palautuu muotoonsa ennennäkemättömän hyvin pysyen ihanan pehmeänä ja kimmoisana monienkin pesujen jälkeen. Tutustu ja tilaa Feel Aerelle -tyyny.

 • Comforel Eco

  Comforel® Eco — Muotoutuva ja helppohoitoinen

  Yksilöllisesti muotoutuva, pehmeä ja helppohoitoinen kuitu, joka antaa tasapainoisen ja oikean tuen päälle ja niskalle. Kuitu on valmistettu ympäristöystävällisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen. Tutustu Familon Ultra -tyynyihin ja Familon Hiphop -lastentyynyihin.

 • Hollofil Active

  Hollofil® Active — Raikas, pehmeä ja rentouttava

  Hollofil® Active on funktionaalinen kuitu, jossa yhdistyvät ainutlaatuinen kuohkeus, pehmeys ja ilmavuus. Nämä aikaansaavat erinomaisen ilmankierron Ultra Sport -tyynyissä, taaten näin rentouttavan unen.

 • Hollofil Eco

  Hollofil® Eco — Ilmava ja hengittävä

  Ainutlaatuisen ilmava ja hengittävä kuitu, jonka pituussuunnassa kulkevat ilmakanavat jakavat lämmön tasaisesti. Kuitu on valmistettu ympäristöystävällisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen. Tutustu Familon Ultra -peittoihin sekä Familon Hiphop -lastenpeittoihin ja -sijauspatjoihin.

 • Dacron Extralife

  Extralife — Kestävä ja litistymätön

  Teknisesti korkealaatuinen kuitu varmistaa tuotteen pitkäikäisyyden ja kuohkeuden. Kuitu on kehitetty kestäväksi ja litistymättömäksi ja se antaa kestävän tuen päälle ja niskalle. Tutustu Familon Extralife -tuotteisiin.

 • Celliant

  Celliant® — Energiaa varastoiva ja palauttava

  Celliant® -kuidun lämpöön reagoivat mineraalit palauttavat kehosta vapautuneen lämmön takaisin kehoon. Tämän myötä verenkierto ja hapenottokyky parantuvat, palautuminen nopeutuu ja unenlaatu paranee: nukahdat nopeammin, nukut syvemmin ja heräät levänneenä. Tutustu Familon Celliant -tuotteisiin ja katso miten Celliant® toimii YouTubesta.

 • Cirrus

  Cirrus™ — Raikas ja kuohkea

  Miellyttävän raikas ja kuohkea kuitu, jonka tehokas kosteudensiirto-ominaisuus takaa aamullakin raikkaan olon. Soveltuu ihanteellisesti sekä peitteisiin että tyynyihin. Cirrus™-polyesterikuitu on valmistettu puhtaasta prosessoidusta uusioraaka-aineesta, joka saadaan PET-pulloista. Tutustu Familon Princess Organic -tyynyihin ja -peittoihin ja katso Cirrus™-kuituvideo YouTubesta voit myös katsoa kierrätyskuidun valmistusvideon YouTubesta.

 • Eco core

  Eco-core — Luontoa kunnioittava uusiokuitu

  Familonin tyyny- ja peitevalikoimassa on myös kierrätysmuovipulloista saatavasta eco-core - uusioraaka-aineesta valmistettua Dreamfil-kuitua, jonka hiilijalanjälki on noin neljä kertaa alhaisempi kuin tavanomaisen polyesterikuidun. 100% puhdas uusioraaka-aine pidentää tuotteen elinkaarta merkittävästi. Tutustu Dreamfil -peittoihin ja -tyynyihin ja katso kierrätyskuidun valmistusvideo YouTubesta.

 • Woolmark

  Woolmark® — Puhdasta uutta villaa

  Familonin Bliss-torkkuhuopa on 100% merinovillaa. Woolmark® eli kansainvälinen villamerkki todentaa, että tuote on valmistettu puhtaasta uudesta villasta Woolmark-laatustandardien mukaisesti.

 • Kierrätysmateriaalia

  Kierrätysmateriaalia — uusioraaka-aine ympäristön hyväksi

  Polyesteri on synteettinen tekstiilimateriaali, jonka valmistuksessa käytetään raakaöljyä. Luontoystävällisyys on kuitenkin huomioitu jo pitkään Familonin tyynyjen ja peitteiden täytteissä – olemme käyttäneet kierrätyskuitua jo vuodesta 1995 lähtien. Vuonna 2018 55 % tuotteidemme täytekuiduista ja -vanuista oli kierrätyskuitua. Täytekuitu on käytetyistä PET-muovipulloista tehtyä polyesterikuitua, jota hyödyntämällä voimme merkittävästi vähentää arvokkaiden luonnonvarojen kulutusta, sillä uutta raaka-ainetta ei tarvita. Vuoden 2018 aikana tuottamiemme tyynyjen ja peittojen täytekuituna käytimme yhteensä 129 225 kg kierrätyskuitua. Yhden kilon tuottamiseen tarvitaan noin 35 PET-pulloa, eli yhteensä pystyimme hyödyntämään noin 4,5 miljoonaa PET-pulloa. Käyttämämme kierrätyspolyesterilaadut ovat suurimmaksi osaksi (68 %) Eco-merkittyjä polyesteritäytekuituja, joiden ympäristömyönteisyyttä puolueettomien tahojen suorittamat elinkaarianalyysit ja materiaaleille myönnetty EU:n ympäristömerkki osoittavat. Katso kierrätyskuidun valmistusvideo YouTubesta.

 • Mikrokuitu

  Mikrokuitu — ohut ja untuvainen

  Mikrokuitu on äärimmäisen ohutta ja hyvin muotoutuvaa polyesterikuitua. Tyynyt ja peitot joiden täytteenä on mikrokuitua ovat ylellisen kuohkeita ja pehmeitä. Mikrokuidulle tyypillistä on untuvainen tuntu. Hienoimmat mikrokuidut ovat äärimmäisen ohuita ja tunnultaan silkkimäisiä. Mikrokuitua löydät mm. Familon Outlast Xelerate ja Familon Feel -tuotteista.

 • Pallokuitu

  Pallokuitu — pehmeä ja mukautuva

  Pehmeä ja ilmava pallokuitu on hyvin muotoutuva ja tukea antava pehmuste. Pallokuitutäytteinen tyyny tukee päätä pehmeästi eri uniasennoissa ja se on helppohoitoinen. Polyesteripallokuituja valmistetaan erilaisilla ominaisuuksilla. Korkealaatuiset ja hienorakenteiset pallokuitutäytteet, kuten Ultra- ja Hiphop-tyynyjen Comforel® Eco, säilyttävät kuohkeutensa huomattavasti edullisempia laatuja pidempään. Pallokuituja valmistetaan myös hi-tech ominaisuuksilla, kuten Familon Cool Night -tyynyjen viilentävää Aerelle® Cool Night -pallokuitua.

 • Nelikanavainen ontelokuitu

  Nelikanavainen ontelokuitu — ilmava ja hengittävä

  4-kanavaisen ontelokuidun pituussuunnassa kulkevat ilmakanavat kierrättävät ja jakavat ilmaa tehokkaasti. Peitot joiden täytteenä on nelikanavaista polyesteriontelokuitua ovat ainutlaatuisen ilmavia ja erittäin hengittäviä. Nelikanavainen ontelokuitu on mm. Hollofil® Eco -ontelokuitu.

 • Ontelokuitu

  Ontelokuitu — hengittävä

  Ontelokuitu on hengittävä pehmustemateriaali. Ylellisissä hi-tech ontelokuiduissa on erityisominaisuuksia kuten Familon Cool Night -peitteiden viilentävässä Aerelle® Cool Night -ontelokuidussa. Familon Princess -peittojen ja -tyynyjen Cirrus-polyesteriontelokuidussa on tehokas kosteudensiirto-ominaisuus, mikä tekee tuotteista erityisen raikkaita. Ontelokuidusta voidaan karstata kerroksellinen pehmustelevy, näin tyynystä saadaan miellyttävän napakka.

 • Spiraaliontelokuitu

  Spiraaliontelokuitu — kevyt ja kuohkea

  Spiraaliontelokuitu säilyttää kuohkeutensa pitkään. Kevyt ja ilmava polyesterispiraaliontelokuitu on kestävä pehmustemateriaali peitoille ja tyynyille. Spiraaliontelokuidusta voidaan karstata kerroksellinen napakka pehmustelevy tai kuitua voidaan käyttää ilmavana puhallustäytteenä. Valmistustapa ja kuidun laatu tuovat erilaisia ominaisuuksia. Familon Extralife -tyynyjen ja -peittojen spiraaliontelokuitu on poikkeuksellisen kestävää, Dreamfil-tyynyjen ja -peittojen kuitu on puolestaan valmistettu uusioraaka-aineesta.