Peittojen hoito

Peittojen hoito

Hoitamalla peittoa oikein pidennät sen käyttöikää entisestään. Familon-peitteet säilyvät oikein hoidettuna kuohkeina ja ilmavina pitkään. Anna vuoteen tuulettua aina hetken ennen sijaamista.

Pese peite 1–2 kertaa vuodessa ja vaihda peite uuteen noin neljän vuoden välein. Se on hygieenistä ja hyväksi unenlaadullesi.

Kuitutäytteisten peittojen hoito

Pöyhi peitettä aamuisin ja tuuleta sitä kerran viikossa. Pese peitto 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti. 1/3 normaalista pesuainemäärästä riittää. Pesu pitää peiton hygieenisenä ja raikkaana.

Suorista peite kosteana muotoonsa ja varmista täytteen tasaisuus. Suosittelemme varovaista rumpukuivausta. Rumpukuivauksessa lämpötila ei saa ylittää suositeltua pesulämpötilaa. Voit myös kuivata peiton ilmavassa paikassa narulla tai tason päällä. Kääntele ja pöyhi peitettä kuivauksen aikana.

Untuvapeittojen hoito

Tuuleta untuvapeittoa viikoittain. Anna vuoteen tuulettua aina hetki ennen petaamista, jotta yön aikana vuodevaatteisiin kertynyt kosteus ehtii haihtua.

Pese untuvapeite 60°C konepesussa, annostele nestemäistä pesuainetta 1/3 normaalimäärästä. Voit halutessasi käyttää untuvatuotteiden pesuun kehitettyä hellävaraisempaa untuvashampoota.

Kuivaa ilmavasti ja pöyhi untuvapeittoa kuivumisen aikana. Untuva ei vaadi rumpukuivausta, mutta se on hyvä tapa lisätä peitteen pöyheyttä. Rumpukuivauksessa lämpötila ei saa ylittää suositeltua pesulämpötilaa. Tee rumpukuivaus tuotteen ollessa jo lähes kuiva, jotta kuivauksen aikana ei syntyisi untuvalle ominaista tuoksua.

Säilytä untuvapeite aina kuivassa paikassa väljästi ja ilmavasti, jotta untuva pysyy kuohkeana. Kuivata ja huolla untuvatäkki aina ennen säilytykseen siirtämistä.

Anna vuoteen tuulettua aina hetken ennen sijaamista.
Hoitamalla peitettä oikein pidennät sen käyttöikää entisestään.