Sänkyjen hoito

Sänkyjen hoito

Familon-vuoteesi on valmistettu parhaista allergiaturvallisista materiaaleista. Se pysyy puhtaan raikkaana, kun imuroit sitä silloin tällöin. Älä tamppaa sitä mattopiiskalla. Käännä vuodetta säännöllisesti pituussuunnassa, jolloin kuormitus jakautuu tasaisemmin jousistolle. Näin pidennät vuoteesi käyttöikää.

Joustinpatjaa voit kääntää myös ylösalaisin. Tarkista joustinsängyn jalkojen kiinnitys säännöllisesti. Älä vedä joustinsänkyä siirrettäessä, jotta jalkojen kiinnitys ei vaurioidu. Anna vuoteen tuulettua hetki ennen sijaamista, jolloin vuodevaatteisiin nukkujasta imeytynyt kosteus ehtii haihtua.

Uudessa vuoteessa olevan ”alkutuoksun” saat pois painelemalla patjaa samalla kun imuroit sitä. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Sängyt ja patjat on suunniteltu vain nukkumista varten. Ethän istu pidempään sängyn tai patjan reunalla, jotta reuna ei painuisi. Korkealaatuinenkin jousisto venyy ja pehmusteen rakenne väsyy käytössä ajan myötä, materiaalien kuluminen ja painuminen on luonnollista. Muista vaihtovälit ja vaihda ajoissa uusiin!

Vaihda joustinsänky tai -patja uuteen 8–10 vuoden välein. Vaihda älypehmuste- tai erikoispehmustesänky uuteen 6–8 vuoden välein.

 

 

Käännä vuodetta säännöllisesti pituussuunnassa.
Näin kuormitus jakautuu tasaisemmin sängylle.