Familon Pro -vuoteet ja vaihtoväli ammattikäytössä

Ammattilainen - tiedätkö, koska on aika päivittää vuode ja patjat uuteen?

Laadukkaimmatkaan tuotteet eivät kestä ikuisuutta, ja jossain vaiheessa vuode lakkaa palvelemasta kuin uusi. Tiedätkö, koska on aika vaihtaa uuteen? Käyttö määrittää tuotteen keston, mutta Familonin vaihtovälisuositukset toimivat hyvänä ohjenuorana:

VUODE: 8 vuotta
Vaihda joustinsänky tai -patja uuteen 8 vuoden välein.
Vaihda älypehmuste- tai erikoispehmustesänky uuteen 6 vuoden välein.

PATJA: 6 vuotta
Vaihda vaahtomuovipatja uuteen 6 vuoden välein.

SIJAUSPATJA: 4 vuotta
Vaihda sijauspatja uuteen noin neljän vuoden välein.

Mistä huomaa, että vuode ei enää palvele kuin uusi, ja olisi jo aika vaihtaa uuteen?

Ammattikäytössä etenkin hotellivuoteelle on asetettu korkeat odotukset, eikä yleisvaikutelma saa jäädä epäsiistiksi. Asiakkaaseen täytyy tehdä vaikutus jokaikinen kerta. 

Testaa itse!

Käydessäsi vuoteelle makuulle, keskiosan jousisto ei saisi antaa periksi. Upottava tunne vuoteen keskiosassa kielii liiallisesta kulumasta, jolloin vuode ei tue riittävästi asiakkaan kehoa ja selkää.

Katse pintapehmusteisiin! Sängyn rakenteessa olevat vaahdot tarjoavat keholle yksilöllistä tukea. Yleinen kuluneisuus, tai jopa nukka, kielii katseilta piilossa olevien pintapehmusteiden palvelleen jo aikansa.

Patjan tehtävä on tukea ja kannatella nukkujan kehoa. Jos patja ei ole silmämääräisesti tarkasteltuna ryhdikkään suoralinjainen, jousiston ja vaahdon tukiominaisuudet on jo käytetty loppuun, mikä johtaa patjan ”kuoppaantumiseen”.

Sijauspatjan kunnon saa selville istumalla sängylle: istuessa vaahtotäyte painuu istujan painon alla, mutta terässä oleva vaahto palautuu muotoonsa, kun siltä nousee ylös. Epähygieenisen näköinen, tahraantunut päällinen ei kutsu levolliseen, hyvään uneen.

Pidä huolta vuodetuotteista, niin ne pitävät huolen asiakkaastasi!

Vuoteen oikeanlainen huolto korostuu etenkin säätösängyissä. Moottorin rasvaus, liikkuvien nivelosien säännöllinen öljyäminen sekä pölyjen pyyhkiminen erityisesti laitteiston herkistä kohdista lupaavat pidempää ikää ja parempia unia asiakkaallesi.

Kurkkaa täältä sängynhoito-vinkit.

Patjan ja sijauspatjan hoito-ohjeet luettavissa täällä.

Kaikki haluavat nukkua raikkaassa, kutsuvassa vuoteessa, ja on nukkuja sitten hoivakodin asukas, hotelliasiakas tai laivahytissä uinuva – uni on kaikille äärimmäisen tärkeää.

 

Julkaistu 8.11.2018