Vietä joulu lepäillen – vinkit joulupedin rakentamiseen

Joulu on lämpöä, lepoa ja hyvää unta. Joulunaika voi olla täynnä yhteisiä perinteitä, touhua ja tohinaa, mutta myös aikaa rauhoittumiselle. Familon tarjoaa yhdessä "Sinimalist" Sini Antilan kanssa vinkit joulun kutsuvimman lepopaikan rakentamiseen. Rakenna joulukuusen äärelle joulupeti ja heittäydy nauttimaan joulutunnelmasta.

Näin rakennat joulupedin

Ylellinen, rentouttava ja vastustamattoman mukava paikka viettää joulua, sitä on joulupeti.
 
Poimi tästä viiden kohdan muistilista
  1. tuo kuusen äärelle kaksi tai useampaa patjaa, aseta patjat vierekkäin kiinni toisiinsa. Joulupatjoiksi sopivat esim. Original Print -vaahtomuovipatjat
  2. pue patjojen päälle patjanpäälliset esim. Smart-patjansuojus, jotta voit huoletta nauttia glögistä patjalla loikoille ja vahingon sattuessa patja ei kastu.
  3. petaa päälle parisängyn lakanat ja taita lakanan reunat patjan alle. Muotolakana pitää patjat parhaiten yhdessä ja niiden ylellinen percalepuuvilla sopii juhlatunnelmaan.
  4. kerää pedille niin monta muhkeaa peittoa, tyynyä ja jättityynyä kuin sinulta löytyy.
  5. pue peitot ja tyynyt juhlaviin lakanoihin ja tyynyliinoihin. Joulun juhlatunnelmaan siivittävät iholle ihanat percalelakanat hotellityyliin. Luonnollisen pellavan ystävä valitsee joulupetiin pellavalakanat. Poimi omaan joulusisustukseen sopivat sävyt irtotyynyliinoista.
 
 

Vietä kaikkien aikojen ihanin joulu

Kokoa joulupeti ja nauti joulutunnelmasta rauhassa itseksesi, puolison kanssa tai vaikka koko suvun kesken. Lepo ja yhdessäolo antavat voimia uuteen vuoteen. Muista hemmotella läheistesi lisäksi myös itseäsi.
 
Joulusisustus luo kotiin joulun tunnelmaa ja jouluvalojen tuike piristää vuoden pimeimpänä aikana. Joulupeti on osa joulusisustusta, mutta sen merkitys on syvempi; se on jouluinen pesä kodin sydämessä, rento paikka kiireettömälle nautiskelulle ja yhdessäololle. "Arkihuolesi kaikki heitä" sanotaan laulussakin, mielen rauhoittaminen onnistuu erityisen hyvin joulupesän pehmeässä syleilyssä.
 
Näin kokoat joulupedin, joulusisustus

 

Pakkaspäivän virkistävän kävelyn tai mäenlaskun jälkeen voi heittäytyä joulupedille ja nauttia takkatulen lämmöstä tai mausteisesta jouluglögistä. Poimi kuusen alta hyvä kirja tai lautapeli ja unohda kiireet, anna ajan kulkea verkkaisesti ja nauti joulurauhasta.

Joulupeti takkatulen ääressä

"Mikään ei jouluna voita sitä fiilistä kun ruoan jälkeen kellahtaa omaan joulupesään, vetää lapset kainaloon ja painaa joukolla päät muhkeisiin untuvatyynyihin ja puhtaisiin vuodevaatteisiin!"

Näin kertoo kuvien joulupedit rakentanut Sini Antila Sinimalist

Julkaistu 13.12.2022