Tiedätkö, miksi tyyny ja peitto pitää vaihtaa uuteen?

Hikoilemme yön aikana 0,5-1 litraa, vuoden aikana meistä voi siis haihtua vuodevaatteisiin jopa 365 litraa hikeä. Tämän lisäksi ihosta irtoaa hilsettä ja kosmetiikkajäämiä.

Tämä kaikki imeytyy tyynyyn ja peittoon muuttaen niiden ominaisuuksia. Hien kyllästämä tyyny ei tue uniasentoa kuten ennen eikä alun perin muhkea peite ole enää yhtä ilmava. Tyynyjen ja peittojen uusiminen parantaa siis nukkumisympäristön puhtauden lisäksi myös uniergonomiaa.

Voit pidentää tyynyjen ja peittojen käyttöikää pesemällä niitä säännöllisesti sekä käyttämällä tyynyn päällä tyynynsuojusta. Unituotteet suositellaan pestävän 60 asteessa, jotta kaikki lika irtoaisi niistä kunnolla. (Tarkistathan aina tuotekohtaisen pesuohjeen hoito-ohjelapusta.)

Vaikka tyynyjä ja peittoja pesisi säännöllisesti, heikkenevät niiden hyvää unta edistävät ominaisuudet ajan mittaan. Laadukaskin tyyny suositellaan vaihdettavan noin kahden vuoden välein uuteen. Peite on hyvä uusia joka neljäs vuosi.

Nyt kun vietämme enemmän aikaa kotona, on hyvä hetki tarkastaa nukkumistuotteiden kunto, pestä tyynyt ja peitot ja mahdollisesti hankkia uudet, jos vaihdosta on jo kulunut aikaa. Lue tarkemmat vinkit tyynyjen huoltoon ja vinkit peittojen hoitoon.

Maaliskuun ajan Familon.fi-verkkokauppa ja useat Familon-jälleenmyyjät sekä jälleenmyyjien verkkokaupat tarjoavat Familon-tyynyt ja peitot etuhintaan Kierrätyskampanjassa.

Katso kampanjan lisätiedot ja mukana olevat jälleenmyyjät: www.familon.fi/kierratyskampanja

Julkaistu 24.3.2020