Tarjoa vanhalle peitollesi uusi elämä löytöeläinkodeissa

Me Familonilla haluamme ottaa vastuuta tuotteen elinkaaren loppupäässä ja etsimme jatkuvasti uusia kierrätysmahdollisuuksia. Jo vuosittaiseksi kierrätystempaukseksi muodostunut peitot vaihtoon, on täällä taas!

Kierrätyskampanja yhdistää eläinten auttamisen ja kiertotalouden. Vanhat peitot saavat uuden kodin löytöeläinten luona. Edellisen kampanjan avulla keräsimme yli 400 peittoa! Lisäksi muutama uusi koiranlelukin oli päätynyt keräyslaatikkoon.

ANNA HYVÄN KIERTÄÄ MAALISKUUSSA

Familonin kierrätyskampanjassa 1.-31.3.2023 voit vaihtaa parhaat päivänsä nähneet tyynyt ja peitot uusiin helposti ja hyvillä mielin. Tänä vuonna keräämme yhdessä yli 100 jälleenmyyjämme kanssa, kierrätyspisteissämme vanhoja, pestyjä peittoja. Toimitamme ne löytöeläintaloihin ja eläinsairaaloille, joissa niiden tarve on suuri. Tuo siis vanha ja väsynyt peittosi puhtaana Familonin keräyslaatikkoon maaliskuun aikana!

Kierrätyksen kannalta tyynyt ja peitot ovat haasteellisia, koska ne koostuvat useista erilaisista materiaaleista. Tällä hetkellä toimivin ratkaisu pidentää peitteiden elämää, on niiden hyödyntäminen eläinten pehmusteina sen jälkeen, kun ne eivät enää tue ihmisen unta parhaalla mahdollisella tavalla. Loppuun asti nukutuille tyynyille paras paikka on sekajäte, josta ne päätyvät energiantuotantoon. 

 Kierrätetyt peitot

 

Kierrätyskampanjassa mukana olevat Familon-jälleenmyyjät:

Prisma
Sokos
Stockmann
Carlson
Kärkkäinen
Minimani
Familon Pop up Sleep Store, Helsinki
Familon Outlet, Vantaa
Familon Outlet, Heinola

Lahjoituskohteet:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry, www.hesy.fi
Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys Phesy, www.phesy.info
Koirahoitola & löytöeläinpalvelu Boondock’s, www.boondocks.fi
Karajan löytöeläinkoti, www.karajaworks.fi/karajan-loytoelainkoti

 

MIKSI TYYNY JA PEITTO KANNATTAA VAIHTAA SÄÄNNÖLLISESTI?

Hikoilemme yön aikana 0,5-1 litraa, ja jopa 3,5-7 litraa viikon aikana! Vuoden aikana meistä voi siis haihtua vuodevaatteisiin useampi sata litraa hikeä, minkä lisäksi ihosta irtoaa hilsettä ja kosmetiikkajäämiä. Tämä kaikki imeytyy tyynyyn ja peittoon muuttaen niiden ominaisuuksia. Hien kyllästämä tyyny ei tue uniasentoa kuten ennen, eikä alun perin muhkea peite ole enää yhtä ilmava kuin uutena. Tyynyjen ja peittojen uusiminen parantaa siis nukkumisympäristön puhtauden lisäksi myös uniergonomiaa.

Voit pidentää tyynyjen ja peittojen käyttöikää pesemällä niitä säännöllisesti sekä käyttämällä tyynyn päällä tyynynsuojusta. Peittojen ja tyynyjen tuuletus ulkona kirpakassa pakkassäässä raikastaa vuodevaatteet. Vaikka tyynyjä ja peittoja pesisikin säännöllisesti, heikkenevät niiden hyvää unta edistävät ominaisuudet ajan mittaan. Laadukaskin tyyny suositellaan vaihdettavan kahden vuoden välein uuteen ja peite on taas hyvä uusia joka neljäs vuosi.

raikkaat unet

Muista vaihtoväli!

  • tyynyllä 2 vuotta
  • peitteellä 4 vuotta
  • sijauspatjalla 4 vuotta
  • patjalla 6–8 vuotta
  • joustinsängyllä ja -patjoilla 8–10 vuotta

Lue lisää unituotteiden hoidosta. 

Julkaistu 14.3.2023