Plastic Bank: Ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullisempia unia

Muoviroskasta on tullut maailmanlaajuisesti yksi vakavimmista uhkista vesiekosysteemeille. Joka minuutti mereen päätyy yksi roska-autollinen muovijätettä. Jos roskan määrä kasvaa tätä vauhtia, vuonna 2050 merissä on enemmän muovia kuin kaloja. Muoviroskaa päätyy meriin erityisesti matalamman tulotason maissa Väli- ja Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Plastic Bank on sosiaalinen yritys, joka taistelee globaalia merien muoviongelmaa ja köyhyyttä vastaan, organisoiden muoviroskan kierrätysekosysteemejä vesistöjen läheisyydessä. Muoviroskaa keräävät paikalliset ihmiset, joille Plastic Bank maksaa palkkion. Palkkio voi olla esimerkiksi rahaa, tuotteita tai koulutusta. Kerätystä muovista, Social Plastic® -muovista, jalostetaan kierrätysmateriaalia monenlaisiin tuotteisiin, joista yksi on tyynyjen Aerelle® Blue -täytekuitu.

Familon aloitti yhteistyön Plastic Bankin kanssa vuonna 2022. Mallistostamme löytyy kuusi tyynyä, joiden täytteenä on Aerelle® Blue -kuitua. Kuohkea ja muotoutuva Aerelle® Blue -kierrätyskuitu on ominaisuuksiltaan samanlaista kuin aikaisemmin käyttämämme PET-pulloista valmistettu pallokuitu. On ollut luontevaa siirtyä tähän uudenaikaiseen kierrätyskuituun, joka on vastuullista kolmella tavalla: Kun painat pääsi Plastic Bank -tyynylle, vähennät neitseellisen polyesterikuidun käyttöä, olet mukana estämässä merien roskaantumista ja luot parempaa tulevaisuutta köyhyydessä eläville ihmisille.

Familon x Plastic Bank -yhteistyön tyynyvalikoima:
Original High -tyyny, Original Extra High -tyyny, Original-lastentyynyBeauty-tyyny, Custom-tyyny ja Grande-tyyny.

Familon Beauty -tyyny

Katso videolta, miten indonesialaisen Made Wangin ja hänen perheensä elämä on muuttunut Plastic Bankin ansiosta.

Kiinnostuitko ja haluaisit tietää lisää?

Lue lisää Plastic Bank -yrityksestä >
Lue lisää Aerelle® Blue -kierrätyskuidusta >

Julkaistu 9.6.2022