Näin luot kesäunille viileät olosuhteet

Helpotusta kuumiin kesäöihin. Moni tuskailee helleöiden kuumuutta – hiki virtaa, lakanat liimautuvat kiinni ihoon, eikä tyynyn kääntäminenkään tunnu auttavan. Onneksi omaa oloa ja nukkumisympäristöä voi viilentää monin eri tavoin. Kokosimme tähän pohjoisten unien asiantuntija Familonin vinkit helpottamaan nukkumista kesäkuumalla.

Näin luot kesäunille viileät olosuhteet

  1. Pidä ikkunat ja sälekaihtimet kiinni päivällä. Varjosta ikkunat kesäpäivän kuumuudessa, jotta makuuhuone ei pääse lämpenemään. Kun ilma viilenee iltaa kohti, avaa ikkunat, jotta huone ehtii tuulettua ja lämpötila laskea. Ilmanvaihtoa voit tehostaa tuulettimella, joka puhaltaa viileää ilmaa suoraan sänkyyn.
  2. Viilennä kehoa suihkussa tai iltauinnilla. Kehon lämpötilan tulisi laskea muutama aste, jotta nukahtaisit levollisesti. Siksi viileä suihku tai iltauinti ennen nukkumaanmenoa voi helpottaa nukahtamista. Älä käy kuitenkaan jääkylmässä suihkussa – se pistää veren kiertämään ja voi kuumentaa kehoa.
  3. Etsi unille kodin viilein paikka. Kesäkuumalla makuuhuone ei välttämättä ole kodin viilein paikka. Ota patja kainaloon ja etsi asunnosta miellyttävin paikka nukkua. Se voi olla kylpyhuoneen lattialla, parvekkeella tai vaikka kaksikerroksisen talon alakerrassa
  4. Jäähdytä sänky viilentävillä ja hengittävillä unituotteilla. Makuuhuoneen ja itsesi jäähdyttämisen lisäksi voit tehdä myös sängystä viilentävän.


Aloita kesäyön viileimmän sängyn rakentaminen valitsemalla hengittävä sijauspatja ja tyyny

Familon Air -sijauspatja ja -tyyny

Familon Air -sijauspatjan sisusrakenne on poikkeuksellisen ilmavaa Breathair® 3D -spiraalikuitua, joka pitää vuoteen lämpötilan ja kosteuden merkittävästi alhaisempana kuin perinteinen vaahtomuovi tai älypehmuste. Hengittävän ja kevyen Air-sijauspatjan voi pestä vedellä suihkuttamalla ja se kuivuu nopeasti. Air-sijauspatja sopii erittäin hyvin esim. mökille tai veneeseen.

Breathair® 3D-spiraalikuidusta on myös valmistettu Familon Smart Air -tyyny, joka tuntuu mukavan viileältä hengittävyytensä ansiosta. Smart Air -tyynyn korkeutta voi säädellä, joten se sopii monenlaisen nukkujan tarpeisiin. Air-sijauspatjan tavoin myös Smart Air -tyynyn voi pestä vedellä suihkuttamalla.  

Valitse kesäpeitoksi viileä peitto

Familon Cool Light -peitto

Toiset nukkuvat kuumina kesäöinä pelkillä lakanoilla, kun taas toisille lakana on liian ohut unikaveri. Helleöiden peitoksi sopii kevyt Familon Cool Light -peitto, joka on sekä ihanan ohut että viilentävä. Viileän tunnun saavat aikaan peiton viilentävä täytekuitu ja viilentävä kangas.

Laske pääsi viilentävälle tyynylle

Familon Cool -tyynyt

Kesäyönä tyynykin tuntuu usein liian kuumalta, eikä sen kääntäminen välttämättä auta tukalaa oloa. Onneksi on olemassa viilentäviä tyynyjä! Normaalikorkuisessa Familon Cool -tyynyssä on viilentäviä kuituja niin täytteessä kuin kankaassakin. Cool-tyynystä löytyy myös matala versio, Cool Flat -tyyny, joka sopii myös leikki-ikäisille lapsille.

Viimeistele kesäsänky viileillä pellavalakanoilla

Familon Pellava -lakanat

Monet vannovat pellavaisten hellevaatteiden nimeen. Pellava sopii myös erittäin hyvin kesäöiden lakanoiden materiaaliksi, koska se on erittäin hengittävä ja se tuntuu kesäkuumalla viileältä. Pellavan luonnollinen kosteuden- ja lämmönsiirtokyky auttaa pitämään pellavalakanat miellyttävän kuivina ja raikkaina koko yön.

Julkaistu 19.5.2022