Prinsessa juhlii viisikymppisiä

Familon Princess on yksi Suomen pitkäaikaisempia tuotesarjoja. Tutustu prinsessan viehätysvoimaan ja lue Yes girlin Petra Korven ja Kriselda Mustosen haastattelu.

Suomalaiset nukkuivat hieman erilaisin varusteluin Familon Princess -sarjan perustamisvuonna 1969. Peitteet saivat kukkia, eikä valkoinen tyyny ollut tehnyt vielä tuloaan markkinoille. Kenties nämä pastellin sävyiset vuodevaatteet tuudittivat nukkujat unien hempeämpiin haavelinnoihin.

Familon Princess -tyyny tuli markkinoille vuonna 1969 ja tyynyä seurasivat Princess-sarjan patjat, peitteet ja kodintekstiilit. "Prinsessa ja herne” -mainonta teki Princessiä tutuksi suomalaisille ja tuotemerkki oli 1980-luvun alussa Suomen tunnetuimpia. Princess-tyyny on jo uskollisen käyttäjäkuntansa vakiintunut klassikko.

Kukat väistyivät yksiväristen pastellikarkkipeitteiden ja -tyynyjen tieltä 1980-luvulla. Vasta 1990-luvulla kuvaan astuivat valkeat, puhtautta ja raikkautta symboloivat vuodevaatteet, joillaisina ne ovat säilyneet aina tähänkin päivään saakka.

Princess-tyyny-peite-klassikko-60-luvulta

Princess Organic

Keväällä 2019 luomulaatuiseksi päivittyneiden Princess Organic -tuotteiden raikas ja hengittävä täytekuitu on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista prosessoidusta uusioraaka-aineesta. Sarjaan kuuluu ympäristöystävällisiä ja pehmeitä tyynyjä ja peitteitä:

napakka ja supersuosittu Princess Organic -tyyny,
selinmakuulla nukkuvalle soveltuva Princess Organic -matalatyyny,
lämmin ja hengittävä Princess Organic -peite normaalikokoisena ja tuplakoossa
sekä ihanan raikas Princess Organic kevytpeite.

Saimme Familon Princess -sarjan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haastatella Yes girl -hyvinvointiyhteisön vahvoja ja esimerkillisiä perustajia leikkimielisin, synttäreihin sopivin kysymyksin. Kuinka hyvin Petra ja Kriselda tuntevat toisensa – prinsessateemalla tietenkin. Fiksut ja lämpimät naiset ovat epätäydellisen täydellisiä moderneja prinsessoja.

Kumpi teistä on enemmän prinsessa? (Mitä ikinä se tarkoittaakaan!)

K: Petra ehdottomasti. :D

P: No kun kerta meikäläiseltä tätä kysytään, niin vastaus on että tietty heittämällä Kriselda. ;)

Liittyykö prinsessamaisuus mielikuvissasi itsensä hemmotteluun, oikeuttelevaan luonteeseen, johonkin ylevään ja tavoittamattomaan, Disney-prinsessoihin vai mihin?

K: Ei missään nimessä oikuttelevaan luonteeseen, ehkä ennemmin hyväkäytöksisyyteen, miten toinen kantaa itsensä ja ennen kaikkea, miten hän kohtelee muita. Petra olisi loistava real life princess, jos multa kysytään!

P: Prinsessa voi pukeutua vaaleanpunaiseen, olla samalla todella bad ass sekä ajaa äänellään tärkeitä asioita. Prinsessamaisuudella on turhaan hieman huono maine. Meidän suomalaisten tulisi ahkeruutemme ohella muistaa itsemme hemmottelu ja hyvinvoinnistamme huolehtiminen.

Osaatko nimetä yhtään toisen naisesikuvaa? Onko heissä hitustakaan prinsessaa? Entä omasi?

K: Petralla kuten minullakin on paljon vahvoja naisesikuvia. Uskoisin, että meitä yhdistää ainakin upea, peloton ja hauska Chrissy Teigen, sekä entinen first lady Michelle Obama. Petra ihailee myös paljon pikku siskoaan Kiira Korpea. Ehkä heitä yhdistää moderni prinsessamaisuus, mutta ennemmin majesteettisissa teoissa ja olemuksessa. :)

P: Kriselda on tyyppi joka ei kiinny melkeinpä lainkaan materiaan, ja uskon että Zero Waste -ideologian kehittäjänä Bea Johnson on inspiroinut häntä ostamaan harkiten ja kierrättämään. Olemme molemmat innokkaimpia tekemistämme kirpparilöydöistä, jota moni ei ehkä koe prinsessamaiseksi, mutta tekee meidät iloisiksi. Omia esikuviani ovat kaikki, jotka uskaltavat olla omia itsejään tässä maailmassa ja puolustaa tavalla tai toisella heikompiaan. 

Onko Yes girl tuttu? Tutustu tasapainoisen hyvinvoinnin, raikkaan inspiraation ja viisaiden ajatusten maailmaan Petran ja Kriseldan sivustolla ja Instagramissa.

Tutustu raikkaisiin prinsessauniin: Familon Princess Organic -sarjan tyynyjen ja peitteiden ostajalle kaupanpäällisenä Familon Uni -tyynynsuojus.

Julkaistu 23.10.2019