Makuuhuoneen materiaalit – percale, pellava, puuvilla ja tencel

Vietämme kolmasosan elämästämme nukkuen, ja siksi ei olekaan aivan samantekevää, minkälaisissa lakanoissa yömme vietämme.

Makuuhuoneen tulisi olla paikka, jossa voit rauhoittua ja levätä. Pehmeissä, sopivan lämpimissä tai viileissä ja harmonisen värisissä lakanoissa unet maittavat kuin kuninkaalliselle.

Kokosimme yhteen tietopaketin lakanoiden erilaisista materiaaleista. Löydä suosikkisi kattavasta tekstiilivalikoimastamme!

Makuuhuoneen materiaalit

PERCALE — KESTÄVÄÄ YLELLISYYTTÄ

Trendikkäät puuvillapercalelakanat muistuttavat ylellisen tuntuisia "rapeita" hotellilakanoita. Familon Percale -pussilakanoiden, -tyynyliinojen ja -aluslakanoiden puuvillapercalekangas on kudottu tiheään erittäin ohuista langoista. Sen ansiosta kangas on erityisen sileää, himmeästi hohtavaa ja ylellistä. Puuvillapercalesta valmistetut liinavaatteet tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten ja ne ovat käytössä kestäviä. Ryhdikäs puuvillaperkaalilakana ei laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa väliin, mikä luo ihanan viileyden tunteen. Pesun jälkeen puuvillapercale on luonnostaan hieman ryppyisempää kuin puuvillasatiini, jos tuotetta ei silitä tai mankeloi.

PELLAVA — LUONNOLLISESTI LÄMMIN JA KOSTEUTTA SIIRTÄVÄ

Pellava on miellyttävä luonnonkuitu, joka vain paranee pesusta pesuun ja muuttuu pehmeämmäksi. Familon Pellava -pussilakanat ja -tyynyliinat ovat laadukasta eurooppalaista pellavaa. Pellava imee hyvin kosteutta ja siirtää kehon ylimääräistä lämpöä poispäin, se tuntuu kesällä viileältä ja talvella lämpimältä. Pellavan luonnollinen kosteudensiirtokyky tarjoaa raikkaat unet.

Familon-pellava on entsyymipestyä pellavaa. Entsyymipesun avulla saavutetaan kivipestyn näköinen ja tuntuinen pehmeä lopputulos, joka kestää pesusta toiseen. Entsyymipesu on kivipesua nykyaikaisempi menetelmä, joka kuluttaa perinteistä kivipesua vähemmän vettä ja säästää siten luontoa. Entsyymipesussa käytetyt entsyymit bio-hajoavat pesuveden mukana.Kivipesty pellava ei juurikaan kutistu. Pellavan työstäminen on vaativampaa kuin puuvillan, mistä johtuu korkeampi hinta.

PUUVILLA — HENGITTÄVÄ LUONNONMATERIAALI

Puuvilla on 100 % luonnonmateriaali, joka hengittää, tuntuu miellyttävältä ja imee hyvin kosteutta. Familonin puuvillapussilakanat ovat laadukasta puuvillaa ja tuntuvat pehmeiltä ihoa vasten. Puuvillan laatu ja kankaan kudontatapa vaikuttavat tuotteen käyttömukavuuteen ja kestävyyteen. Familonin puuvillapalttina on kestävää ja helppohoitoista, ja sopii siksi täydellisesti jokapäiväiseen käyttöön.

TENCEL – YLELLISTÄ SILKINPEHMEYTTÄ

Silkinpehmeät, ylellisen kevyet Familon Tencel Lyocell -satiinipussilakanat ja satiinityynyliinat tarjoavat raikkaat unet vastuullisesti. Kauniisti hohtavat, ylelliset satiinilakanat viimeistelevät makuuhuoneen sisustuksen ja tuovat ripauksen luksusta jokaiseen yöhön.

Familon Tencel Lyocell -satiinipussilakanasetti on valmistettu 100 % Lyocell TENCEL™ satiinikankaasta. Lyocell TENCEL™ satiinikangas valmistetaan vastuullisesti puukuidusta. Uusiutuvasta 100 % Lyocell-puukuidusta valmistetut satiinilakanat haihduttavat hyvin kosteutta – satiinipussilakanoiden ja satiinityynyliinojen ainutlaatuinen rakenne mahdollistaa ilman kiertämisen ja kosteuden haihtumisen, pitäen vuoteen raikkaana ja ihanan miellyttävänä läpi yön.

 

Onko valintasi sileä ja ryhdikäs percale, luonnollinen pellava,pehmeä puuvilla vai raikas tencel? Valitse sinulle sopivat pussilakanat laajasta valikoimastamme, josta löydät yhden hengen pussilakanasetit, parivuoteen tuplapussilakanat sekä perkaalipuuvillaiset aluslakanat.

Julkaistu 4.2.2021