Lämmin untuvapeitto vastuullisesti – luonnontäytteen eettisyys ja alkuperä

Luonnollisen lämpimät Familon-untuvapeitot ja -tyynyt vievät vastuullisesti höyhensaarille. Sitoudumme untuvatuotteiden valmistuksessa eläinten eettiseen kohteluun ja luonnonmateriaalin jäljitettävyyteen. Tutustu untuvapeittojen ja -tyynyjen vastuullisuuteen.

Unelmoitko lämpimästä untuvapeitosta, mutta untuvan eettisyys ja alkuperä mietityttävät? Familon-untuvatuotteiden alkuperän läpinäkyvyyden ja luonnonmateriaalin eettisyyden varmistavat Familonin untuvatuotteiden standardit. Familon-untuvatuotteiden täyte on RDS-sertifioitua (Responsible Down Standard) untuvaa ja höyhentä. RDS-sertifiointi kieltää eläinten epäeettisen kohtelun, untuvan ja höyhenen alkuperä tunnetaan ja ankkojen ja hanhien inhimillistä kohtelua valvotaan. Familon-untuvapeittoon voit kääriytyä levollisin mielin.

Monille untuvatyyny ja -peitto ovat ne ainoat oikeat unikaverit. Untuva ja höyhen sopivatkin unituotteisiin erittäin hyvin, koska ne ovat hengittäviä, hyvin kosteutta siirtäviä ja kestäviä luonnonmateriaaleja. Ne ovat myös kevyitä, muokkautuvia ja niillä on hyvä lämmöneristyskyky. Suloisen lämpimät untuvapeitot ja luonnollisesti päätä tukevat untuvatyynyt tuudittavat ylellisesti höyhensaarille.

Familonin ylellisestä Hotel Style -valikoimasta löytyy kaksi untuvapeittoa: muhkea ja erittäin lämmin Down Warm - untuvapeitto sekä lämmin Down-untuvapeitto. Hotel Style -valikoiman kaksi untuvatyynyä ovat: normaalikorkuinen Down-untuvatyyny ja korkea Down High -untuvatyyny. Syksyllä 2022 toimme lisäksi Best Buy -valikoimaan rajoitetun erän laadukkaita lämpimiä White-untuvapeittoja ja normaalikorkuisia White-untuvatyynyjä.

 

Untuva on ylivoimainen lämmöneriste, mutta onko untuvapeiton untuva eettistä?

Tiedostamme, että untuvatuotantoon liittyy paljon eettisiä ongelmia, mikä aiheuttaa huolta eläinten yleisestä hyvinvoinnista. Familonille on erittäin tärkeää, että untuvatuotteemme on tuotettu mahdollisimman vastuullisesti, jotta niiden kanssa voi nukahtaa levollisin mielin. Sitoudumme Familon-untuvatuotteiden valmistuksessa eläinten eettiseen kohteluun ja materiaalin jäljitettävyyteen.

Hotel Style -valikoiman Down ja Down Warm -untuvapeitoissa sekä Down ja Down High -untuvatyynyissä käytetään eurooppalaista ankan untuvaa ja höyhentä. Tuotteet valmistetaan Familonin kumppanitehtaalla Tšekissä, joka on Euroopan untuvateollisuus-järjestö EDFA:n (European Down and Feather Association) jäsen. White-untuvapeitto ja -tyyny valmistetaan Kiinassa, josta myös niiden RDS-sertifioitu täytemateriaali tulee.

Familonin untuvatuotteissa käytetään ainoastaan RDS-sertifioitua (Responsible Down Standard) untuvaa ja höyhentä. RDS-untuva ja -höyhen saadaan aina elintarviketeollisuuden sivutuotteena, sitä ei kerätä koskaan eläviltä linnuilta. RDS-sertifikaatti takaa, että ankkoja ja hanhia ei nypitä elävinä, se kieltää eläinten pakkoruokinnan ja varmistaa lintujen yleisestä hyvinvoinnista huolehtimisen koko tuotantoketjun osalta. RDS-sertifioidut untuva ja höyhen voidaan jäljittää aina niiden kasvatustilalle asti. Lisätietoja RDS-standardista englanniksi.

Familon erittäin lämmin Down Warm -untuvapeitto

 

Vastuullisesti valmistetut Familon-untuvapeitot ja -tyynyt sopivat myös herkille

Familonin Hotel Style -valikoiman untuvapeittojen ja -tyynyjen untuvalla ja höyhenellä on Downafresh® Greenline -laatutakuu. Se tarkoittaa, että sertifioidut untuvat ja höyhenet ovat prosessoitu tiukan eurooppalaisen hygieniastandardin EN 12935 mukaisesti, niiden alkuperä sekä tuotantoprosessi on tarkkaan dokumentoitu. Downafresh® Greenline -sertifioidut untuvat ja höyhenet on vesipesty ja kuivatettu vähintään 100 asteessa käyttäen ympäristöystävällisiä, luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita.

Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen Nomite®-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden myös pölypunkki-allergikoille. Korkealaatuisten Hotel Style -valikoiman untuvatuotteiden erittäin tiheään kudottu kangas toimii lisäsuojana herkistymistä ja pölypunkkeja vastaan. Untuvapeiton ja -tyynyn laadukas kangasvalinta takaa luontaisen eston pölypunkille.

Kaikki Familonin untuvatuotteet voi pestä 60°C konepesussa.

 

Tiesitkö? Familonilta saat myös vegaanisen vaihtoehdon untuvalle

Vegaaninen materiaali on usein eettinen valinta, mutta on muitakin syitä miksi untuvapeitto ei sovi kaikille. Siksi tarjoamme vegaanisen vaihtoehdon untuvan pehmeydestä haaveilevalle. Muhkea ja lämmin Superior-peitto on kaikille sopiva vaihtoehto untuvapeitolle. Vastuullisesti valmistetun downfeel-peiton täytteenä on untuvan tuntuisen mikrokuidun ja PET-pulloista valmistetun kierrätyskuidun seos. Tämä hotellipeittoa muistuttava ylellisen lämmin peitto ei sisällä eläinperäistä untuvaa eikä höyhentä, peiton päällinen on luomupuuvillaa.

 

Tutustu Hotel Style -valikoiman vastuullisiin peittoihin ja tyynyihin.

Suloisen lämmin Familon Down Warm -untuvapeitto

Julkaistu 16.11.2022