Kylpyhuoneen trendit

Kylpyhuone on kasvanut vuosien saatossa yhä isommaksi ja tärkeämmäksi kodintilaksi. Eri vuosikymmeninä ihastuttaa hyvin eri asiat. Märkätiloihin on panostettu aina porealtaan kultakaudesta lähtien, ja trendit ovat vaihdelleet sadevesisuihkusta laattamuotiin. Kysyimme sisustusarkkitehti Minna Haapakoskelta tämän päivän sisustustrendeistä.

Mikä on kylpyhuoneessa trendikästä juuri nyt?

”Tänä päivänä trendikästä on yksinkertainen kauneus, eivät niinkään yksittäiset villitykset. Kylpyhuoneista tehdään kodin oma spa-osasto aikaa kestävin ratkaisuin. Yksinkertainen muotokieli on kunniassa, ja vaikka 50-luvulla suunnitellut hanat istuvat aikaan hyvin.”

Isot laatat. Laatoilla saa olla kokoa, eikä niitä nähdä yksin ammattikohteissa, vaan ihan normaaleissa kotitalouksissa. Hulppeimman kokoiset laatat voivat olla jopa 2 metriä leveitä. Laatan koon myötä kasvaa myös pohjatyön määrä – isoimmat laatat vaativat luotisuorat seinät.

Kylpyhuone-trendit-2019Minnan suunnittelemassa kylpyhuoneessa isoimmat laatat ovat kooltaan 100 cm x 50 cm.

Marmorijäljitelmät. Marmori on edelleen in, sen rinnalla samoin betoni.

Luonnonmateriaalit: puu, puuvilla, pellava, villa. Uusia materiaaleja hyödynnetään rohkeasti: esimerkiksi Woodio valmistaa puisia lavuaareja.

90-luvun värit ja muodot. Valko-harmaa tyyli on jyrännyt kauan, nyt kuvaan ovat astuneet erilaiset pastellivärit sekä punaisen sävyt vaaleanpunaisesta terrakotan oranssiin rinnallaan luonnosta löytyvät rauhalliset sävyt. 90-luvulta tuttua holvikaarimuotoa näkee esimerkiksi oviaukoissa ja peileissä.

Kylpyhuone-trendit-2019Kylpyhuoneremontissa on kunnioitettu talon arkkitehtuuria ja 90-luvun elementtejä. Laatoissa vilahtava saven sävy toistuu talon ulkoseinän tiiliverhoilussa.

Miten luoda omaan kotiin kylpylätunnelmaa?

Valaistuksella saa luotua erilaisia tunnelmia. Himmennettävä valaistus yhdistettynä kovempaan, kirkkaampaan valoon ja epäsuoraan kohdistettu valo saavat jo paljon aikaan. Kylpyläfiilistä haettaessa pyyhkeet ovat isossa roolissa – niiden pitää olla isot ja laadukkaat. Valkoinen pyyhe tuo ripauksen hotellitunnelmaa, ja ne tuntuvat aina raikkaan puhtailta.

Arjen luksusta on kietoa ylleen lämpöpatterilla roikkunut ihanan lämmin pyyhe. Lämpöpatterista voi luoda hauskan sisustusefektin ja tilata sen haluamassaan sävyssä.  Eri värivaihtoehdot mahdollistaa mm. kotimainen pyyhepatterivalmistaja Rej Design. Omaan saunatilaan voi tuoda myös musiikkia, ja lisätä pesutilojen nautinnollista fiilistä rauhallisilla sävelillä.

Minna Haapakoski on sisustusarkkitehti ja muotoilija, jolla on juuri nyt työn alla TV-projekteja, stailauksia, julkisia kohteita ja yksityisiä koteja. Kuvien kylpyhuone on Minnan suunnittelema. Sisustussuunnittelussa Minna kunnioittaa aina kohteen aikalaistunnelmaa ja asiakkaan toiveita. Trendit ovat kiva inspiraation lähde. Minnan omassa unelmien kylppärissä on kylpyamme ja ikkunanäkymä merelle.

Kuvat on ottanut Minnan luottokuvaaja Saku Tiainen.

Julkaistu 21.12.2018