Feng shui makuuhuoneessa

Eeva Kolu kirjoittaa, miten käytännöllisillä feng shuin opeilla tuodaan makuuhuoneeseen levon, turvan, rakkauden ja ilon tunnetta.

Minulle feng shui on yksinkertaisesti sitä, että mietin millaisia tunteita tilat ja esineet herättävät ja miten erilaisilla valinnoilla voi edistää omaa ja muiden hyvää oloa. Miten pitää tilojen energia hyvänä ja sopivasti virtaavana.

LEVON JA RAUHAN MAKUUHUONE

Lähtökohtaisesti makkariin kannattaa valita rauhoittumista tukevia värejä. Yleensä suosin sisustuksessa valkoista, mutta tämän makkarin remontoin erilaisilla hiekan säviyllä. Ne ovat minusta nimittäin vieläkin rauhoittavampia kuin valkoinen, joka voi olla myös energisoiva ja valoisa.

Petauksessa on Familonin uudet Loimi-pussilakanat, jotka sujahtivat luontevasti osaksi hiekansävyistä sisustusta. Olen ollut hieman ujo kuosillisten lakanoiden suhteen, mutta kun sävymaailma on pelkistetty ja rauhallinen, voi kuosejakin sekoittaa ilman että homma menee turhan räväkäksi.

TURVALLINEN MAKUUHUONE

Feng shuissa sängyssä on aina pääty - samasta syystä kuin tukevassa selkänojallisessa tuolissa tulee turvallisempi ja rentoutuneempi olo kuin jakkaralla istuessa, on nukkuminen miellyttävämpää kun pään takana on pääty.

En ole tainnut koskaan ennen edes ajatella sängynpäätyjä mutta nyt kun huomaan sisustavani koko ajan enemmän ja enemmän feng shuin mukaisesti hankin sellaisen. Sängynpääty luo myös viimeistellymmän ja ylellisemmän, jotenkin hyvällä tavalla aikuisemman fiiliksen makuusoppeen.

Oma sängynpäätyni on sekin Familonilta - se näyttää tukevalta, mutta on ihanan kevyt liikutella. Olen nähnyt samaisen sängynpäädyn kaverin kotona yhdistettynä runkopatjaan, ja yhdistelmä oli erittäin luxe. Päädystä on olemassa versio sekä parisängyille että 80-120-senttisille sängyille.

RAKKAUDEN MAKUUHUONE

Makuuhuoneeseen kannattaa valita tavaroita, jotka herättävät rakkaudellisia, pehmeitä ja lempeitä fiiliksiä. Se tarkoittaa eri ihmisille eri asioita.

ILON JA INSPIRAATION MAKUUHUONE

Kuten aina, kaikki lähtee siisteydestä ja siitä, että huoneesta on karsittu pois kaikki tavarat, jotka herättävät raskaita, ikäviä tunteita tai huonoja muistoja.

Kuvassa lempimateriaalejani - puu, lampaankarva, rottinki ja pellava. Feng shuissa esillä oleva pyykkikori on perinteisesti huono juttu, mutta itselleni tulee lakanapyykistä rentoutunut ja turvallinen sunnuntaiolo. Pyyhe on Familonin hamam-pyyhe uudessa tummemmassa värissä, josta tykkään kovasti.

Makuuhuone_feng_shui_hamam_kylpypyyhe

Kaikkialle kotiin kannattaa valita miellyttäviltä tuntuvia materiaaleja, mutta erityisesti makuuhuoneessa niiden merkitys korostuu. Rakastan pellavalakanoita ja untuvapeittoja, pehmeitä tohveleita ja vilttejä ja silkinpehmeitä yöpaitoja ja aamutakkeja.

Luonnonmateriaalit hengittävät, joten nukkuminen on mukavampaa, ja pehmeät materiaalit rauhoittavat parasympaattista hermostoa. Se on rauhoittumisen ja yöunien kannalta hyödyllistä. Mutta uskon myös että kun tarjoamme kehoillemme miellyttäviä tuntoaistimuksia kodin materiaalien ja vaatteiden kautta, se herkistää meidät myös muunlaiselle kosketukselle ja nautinnolle. Ja se ei liene makkarissa koskaan huono asia!

Kirjoitus on toinen osa Eeva Kolun Familonille toteuttamaa hyvän unen juttusarjaa. Lue alkuperäinen kirjoitus Uusi muusa -blogista.

Tutustu myös juttusarjan ensimmäiseen osaan Parasympaattista hermostoa aktivoivista ja rauhoittavista asennoista.

Julkaistu 6.3.2019