Sertifikaatit

Turvallisesti unten maille. Me Familonilla haluamme tarjota hyvän olon kokonaisratkaisuja, parasta nukkumismukavuutta ja viimeisimmät innovaatiot unten mailta, aina turvallisuus, ympäristö ja ekologisuus huomioiden. Familon-tuotteet ovat turvallisia ja huolellisesti testattuja. Tuotteet valmistetaan aina parhaista materiaaleista vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Modernit valmistusmenetelmämme säästävät energiaa, vettä ja siten myös luontoa.

 • Design from Finland

  Design from Finland — Suomalaista suunnittelua

  Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta. Design from Finland -merkin myöntää ja merkin käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto.

 • Avainlippu

  Avainlippu - Suomalaisen työn puolesta

  Avainlippu-alkuperämerkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Avainlippu-merkityt Familon-tuotteet on valmistettu Suomessa. Avainlipun myöntää ja merkin käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto. Merkki on myönnetty Familon-lastenpatjoille.

 • Allergiatunnus®

  Allergiatunnus® – Yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n kanssa

  Allergiatunnus® on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Se kertoo tuotteesta, joka täyttää tarkat Allergiatunnus-vaatimukset eikä sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä ainesosia. Allergiatunnus® on lähes kaikilla Familon-tyynyillä, -peitoilla, -vuodetekstiileillä, -patjoilla ja -sängyillä.

  Tuote jolla on Allergiatunnus® soveltuu myös herkälle iholle, allergiselle tai hengitystieoireista ja astmasta kärsivälle. Hajusteeton Allergiatunnus®-tuote ei välttämättä silti ole täysin hajuton, sillä raaka-aineilla on ns. ominaistuoksu. Familon tekee jatkuvaa yhteistyötä Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n kanssa, jo vuodesta 1996, jotta voimme tarjota myös herkimmille laajan valikoiman turvallisia hyvän unen tuotteita.

 • Oeko-Tex® standard 100

  Oeko-Tex® Standard 100 — Turvallinen tekstiili

  Turvallinen tekstiili Öko-Tex-merkki takaa, että tuotteiden tekstiilit sekä vaahtomuovit ovat testatusti turvallisia käyttäjilleen. Turvallinen tekstiili -merkin saaneen tuotteen pH-taso on ihoystävällinen, tuote on tutkitusti haitta-aineeton ja käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä. Tunnuksen saamiseksi tekstiilit on tarkastettava riippumattomassa tutkimuslaitoksessa, joka on mukana Öko-Tex-yhteistyössä. Familon-tuotteet eivät sisällä ihokosketuksessa ihmiselle vaarallisia aineita ja ne sopivat erinomaisesti myös herkkäihoisille. Merkki on myönnetty Familonin tyynyille, peitoille, kodintekstiileille, sängyille ja patjoille.

 • Downafresh

  Downafresh® ja Traumpass — untuvien laatu, ekologisuus ja eettisyys

  Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen höyhenillä ja untuvilla on Downafresh®-laatutakuu. Untuvatuotteiden valmistuksessa sitoudutaan eettiseen ja ekologiseen tuotantoon sekä eläinten eettiseen kohteluun. Downafresh® Greenline -sertifioidut untuvat ja höyhenet ovat tiukan Eurooppalaisen hygienia-standardin EN 12935 mukaisia, ja niiden alkuperä sekä tuotantoprosessi dokumentoidaan huolellisesti.

  Tutkitusti turvalliset ja puhtaat Downafresh®-sertifioidut untuvat ja höyhenet on vesipesty ja kuivatettu vähintään 100°C käyttäen ympäristöystävällisiä luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita.

  Traumpass-sertifikaatti takaa, että höyhenet ja untuvat on kerätty eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Familonin sertifioidun untuvatuotannon raaka-aineet tulevat Saksasta ja Tšekeistä, ne saadaan elintarviketeollisuuden ylijäämästä, ei koskaan elävistä linnuista.

 • Nomite

  Nomite — untuvatuote soveltuu pölypunkki-allergikoille

  Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen Nomite-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden pölypunkki-allergikoille. Korkealaatuisten untuvatuotteiden erittäin tiheään kudottu kangas toimii lisäsuojana herkistymistä ja pölypunkkeja vastaan. Langantiheys untuvatyynyjen ja -peittojen kankaissa: Familon Gold puuvillabatisti TC 280, Familon Silver puuvillapercale TC 230.

  they provide a very poor habitat for house dust mites, which rely on high humidity to l
 • CertiPUR®

  CertiPUR® — Turvallisuus-, terveys- ja ympäristöstandardi

  CertiPUR® on vapaaehtoinen standardi, jonka avulla lisätään polyuretaanivaahtopehmusteiden turvallisuutta, terveellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Familon-tuotteiden erikois- ja vaahtomuovipehmusteet on valmistettu CertiPUR®-standardien mukaisesti. CertiPUR® on myönnetty Familon-lastenpatjoille.

 • Joutsenmerkki

  Joutsenmerkki – Ympäristön puolesta

  Joutsenmerkki on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. Merkin tarkoitus on opastaa ympäristön kannalta parempiin ostopäätöksiin. Saadakseen Joutsenmerkin on tuotteen tai palvelun täytettävä tiukat ympäristöön, terveyteen ja laatuun painottuvat vaatimukset. Joutsenmerkitty tuote kuormittaa ympäristöä vähemmän. Se on myös laadukas ja turvallinen. Ammattikäyttöön tarkoitetut Familon Pro -sängyt ja -patjat ovat Joutsenmerkki-tuotteita.

 • ISO9001 SO14001 OHSAS18001

  ISO9001 — ISO14001 — Standardoitua laadun hallintaa

  Familon-tuotteet valmistetaan laatu- ja ympäristöjärjestelmien mukaisesti. Familon-tuotteista valtaosa valmistetaan konsernin omalla tehtaalla, jolle on myönnetty ISO9001-laatusertifikaatti sekä ISO14001-ympäristösertifikaatti. Tuotteiden ja toiminnan terveellisyyttä, turvallisuutta ja laatua kehitetään ja valvotaan jatkuvasti.

 • Syttyvyysluokka SL1

  Paloturvallinen — Syttyvyysluokka SL1

  Familon Pro -vuodetuotteiden, -tyynyjen ja -peitteiden paloturvallisuus on varmistettu standardien mukaisilla testeillä.

  Paloturvallinen SL1 -merkityt Familon Pro -tuotteet läpäisevät liekki- ja savuketestin.

 • Syttyvyysluokka SL2

  Paloluokiteltu — Syttyvyysluokka SL2

  Familon Pro -vuodetuotteiden, -tyynyjen ja -peitteiden paloturvallisuus on varmistettu standardien mukaisilla testeillä.

  Paloturvallinen SL2 -merkityt Familon Pro -tuotteet läpäisevät savuketestin.