MILLAINEN MAJOITUS, SELLAINEN VIESTI

Tiedätkö millaisia matkailijoita asiakkaasi ovat? Tee testi ja tunnista oma majoittajatyyppisi. Saat testin tehtyäsi majoittajamarkkinoinnin muistilistan, jolla houkuttelet tyytyväiset asiakkaat luoksesi. Klikkaa testiin alla!

Hyviä uutisia matkailuyrittäjälle – kotimaanmatkailu on nyt trendikästä! Tuoreen kyselyn* mukaan kotimaanmatkailun suosio on kasvanut etenkin alle 35-vuotiaiden keskuudessa, eikä 69 % vastaajista näe sen omakohtaisesti ainakaan vähenevän – päinvastoin!

Majoittamisalaa värittävät matkustajien vaatimukset, staycation-trendi, kestävän matkailun suosion kasvu sekä majoittumisen uusi luksus. Visit Finlandin kehittämän FINRELAX-ohjelman pyrkimys tehdä Suomesta hyvinvointimatkailun kärkimaa on kirkastanut hyvinvointilomien sekä ylipäätään laadukkaan hyvinvointipalvelun määritelmää.

Suomessa on pelkästään vuokramökkiyöpymisiä 2,5 miljoonaa vuodessa! Eri majoitusvaihtoehtojen erikoisuuksille ja erottautumistekijöille riittää potentiaalisia asiakkaita. Lomamatkailija saattaa punnita majoitusratkaisuja hyvin erilaisten vaihtoehtojen väliltä, joten oli kyseessä sitten mökkimajoitus, Bed and Breakfast, leirintäalue, maatilamajoitus, ekomatkailu, huvila tai hotelli, kannattaa hioa omaan majoitustyyppiin sopiva persoonallinen kulma myyntiin ja markkinointiin.

Me Familonilla uskomme tietenkin, että hyvä uni ja panostus nukkumistuotteisiin ovat hyvinvointiyrittäjän tärkein tapa hurmata asiakas tyytyväiseksi, mutta tällä kertaa siirsimme huomiomme pois unten mailta.

Kokosimme matkailumarkkinoinnin muistilistan erityyppisille majoituskohteille, oli majoitusbisneksesi ydin sitten hyvinvointilomat ja luontomatkailu, luksusmatkailu tai arkisempi matkanteko. Tee testi ja tunnista oma majoittajatyyppisi!

Lomailijat, joiden ykkösaktiviteetti on murtomaahiihto ja kirjanluku laiturinnokassa, asettavat majoituskohteelle todennäköisesti erilaisia odotuksia, kuin hän, joka viihtyy viiden ruokalajin ravintolaillallisella ja kylpee poreammeessa tähtitaivaan alla tai lomailija, jonka löydät joogatunnilta ja villiyrttikurssilta. Samoin odotukset nukkumismukavuudesta antavat osviittaa lomailijan vaatimustasosta. Perusmajoituksessa riittävät puhtaat lakanat ja ehjä hyvä sänky, hyvinvointilomalla tiedostetaan unituotteiden laatuasiat paremmin ja luksusmatkailijalla on jo herne patjan alla.

* Yhteishyvä-lehti 2019