My Berry Forest -resepti: Mustikkapiirakka
Heinäkuu on kesäherkkujen kuukausi. Tässä toinen kesän suussa sulava resepti, jonka on kehitellyt Tiina, My Berry Forest -Instagram-tilin takaa. Nyt on aika hyödyntää mustikkasato herkullisessa piirakassa. Mausta perinteinen mustikkapiirakka kardemummalla ja nauti vaikka saunan jälkeen pehmoiseen kylpytakkiin kietoutuneena.
Mustikkapiirakka
Vegaaninen
Valmistusaika 50 min
Ainekset:
200 g / n. 3 dl vehnäjauhoja
50 g / n. 1 dl kaurajauhoja
90 g / n. 1 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
150 g maidotonta huoneenlämpöistä margariinia
300 g mustikoita (pakaste tai tuore)
4 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kuivat ainekset yhteen: jauhot, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon margariini, kunnes taikina on kiinteää. Jätä taikinasta n.50 grammaa sivuun. Laita taikinapala jääkaappiin 15 minuutiksi.
Painele loput taikinasta n. 26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia.
Sekoita yhteen mustikat, sokeri ja perunajauho. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa 20 minuuttia.
Tee sillä välin jäljelle jääneestä taikinasta pieniä sydämiä. Kauli taikina ohueksi ja tee muotilla noin 8-12 sydäntä.
Asettele sydämet piirakan päälle ja paista vielä n. 15 minuuttia, tai kunnes sydämet ovat kullanruskeita.
Tarjoile ja nauti!
Resepti ja kuvat: Tiina / My Berry Forest