Valmistus ja korkea laatu

Tutkitusti turvallisia ja huolellisesti testattuja hyvinvointituotteita

Familon-tuotteet ovat turvallisia ja laadukkaita hyvinvointituotteita. Vuoteet, patjat sekä vuodevaatteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista ympäristöystävällisesti konsernin omalla tehtaalla Virossa. Familon-tuotteiden tuotekehitystä tehdään aktiivisesti yhteistyössä monien eri asiantuntijoiden kanssa, jotta heräisit aamulla virkeänä ja sinulle riittäisi energiaa iltaan asti.

Familon panostaa materiaalien laadun, toimivuuden ja miellyttävän tuntuman lisäksi voimakkaasti tuoteturvallisuuteen. Perusteellinen tutkimus ja testaus ovat tärkeä osa toimintaamme. Familon-tuotteiden valmistuksessa noudatetaan laatu-, ympäristö- ja tuoteturvallisuusjärjestelmiä, joita vaaditaan myös yhteistyökumppaneilta.

Tarkoin valvottu tuotanto takaa tuotteiden laadun. Tuotteiden ja materiaalien laatua valvotaan ja testataan säännöllisesti valmistuksen eri vaiheissa. Familon Pro- ammattipuolen tuotteilla kestotestit, paloturvallisuustestit ja pesutestit ovat osa valvottua tuotantoa.

VALMISTUS JA LUONTOYSTÄVÄLLISYYS

Tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään mahdollisimman paljon lähituotantoa. Familonin tyynyt, peitteet ja vuoteet valmistetaan Virossa konsernin omalla tehtaalla, joka on luotettu tekstiiliteollisuuden valmistaja. Sosiaalisesti sekä ympäristön kannalta kestävät arvot ohjaavat vahvasti tuotantolaitoksen toimintaa. Familon-patjoja valmistetaan Virossa ja Suomessa. Ylelliset Familon-untuvatyynyt ja -peitteet valmistetaan Tšekeissä. Familon Home -kodintekstiilimalliston tuotteet valmistetaan vuodetekstiilien osalta Latviassa, ja kylpytekstiilit valmistetaan Turkissa. Valtaosa Familon-tuotteiden raaka-aineista on peräisin lähialueilta Euroopasta.

Myös raaka-aine-toimittajien toiminnalta edellytetään vihreitä arvoja. Muun muassa Familonin merkittävä, pitkäaikainen kuitutoimittaja Advansa on saavuttanut ISO50001-merkinnän ekologisesta ja energiatehokkaasta tuotannostaan Saksan tehtaalla.

Familon-tuotteiden valmistuksessa kierrätys ja ylijäämän minimointi huomioidaan koko tuotantoprosessissa. Tuotteen elinkaaren lopussa tekstiilit, tyynyt, peitteet ja vaahtomuovin voi kierrättää energiajakeena, sänkyjen jouset kierrätysmetallina. Kierrätys vähentää ympäristökuormitusta ja pidentää merkittävästi raaka-aineiden elinkaarta.