Sertifikaatit

Turvallisesti unten maille. Me Familonilla haluamme tarjota hyvän olon kokonaisratkaisuja, parasta nukkumismukavuutta ja viimeisimmät innovaatiot unten mailta, aina turvallisuus, ympäristö ja ekologisuus huomioiden. Familon-tuotteet ovat turvallisia ja huolellisesti testattuja. Tuotteet valmistetaan aina parhaista materiaaleista vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Modernit valmistusmenetelmämme säästävät energiaa, vettä ja siten myös luontoa.

 • Oeko-Tex® standard 100

  Öko-Tex® Standard 100 — Tekstiilien haitta-aineettomuus

  Käyttämämme materiaalit täyttävät Öko-Tex® -standardi 100:n vaatimukset. Öko-Tex® -standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä koko tekstiilin tuotantoketjun läpi. Haitta-aineiden testauskriteeristö perustuu uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin, ja sitä päivitetään jatkuvasti. Tuoteturvallisuusvaatimukset tiukentuvat vuosittain. Standardin testauksissa tutkitaan nykytietämyksen mukaan terveydelle haitalliset aineet, jotka eivät vielä ole sääntelyn alaisia tai lailla kiellettyjä. Familon-tyynyjen ja -peitteiden materiaalit läpäisevät pääsääntöisesti tiukimman Öko-Tex® -standardi 100 1 -luokan kriteeristön, joka on tarkoitettu vauvantuotteille. Kaikki muut materiaalimme täyttävät vähintään testiluokan 2, joka on vaatimuksena mm. vaatteille.

 • Allergiatunnus®

  Allergiatunnus® – Yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa vuodesta 1996

  Allergiatunnus® on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Se kertoo tuotteesta, joka ei sisällä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia. Tuote, jolla on Allergiatunnus® soveltuu herkälle iholle, tuoksuherkälle, allergiselle tai hengitystieoireista ja astmasta kärsivälle. Hajusteeton Allergiatunnus®-tuote ei välttämättä silti ole täysin hajuton, sillä raaka-aineilla on aina ominaistuoksunsa.

  Suurimmalla osalla Familon-tuotteista on Allergiatunnus®.

 • RDS

  RDS — vastuullinen untuva

  Kaikki käyttämämme untuva ja höyhen on RDS (Responsible Down Standard) sertifioitua. RDS-sertifioitu untuva ja höyhen voidaan jäljittää lintujen kasvatustilalle asti. RDS-untuva ja -höyhen saadaan aina elintarviketeollisuuden sivutuotteena, sitä ei kerätä koskaan eläviltä linnuilta.

 • Downafresh

  Downafresh® — untuvien laatu

  Familonin untuvalla ja höyhenellä on Downafresh® Greenline -laatutakuu. Se tarkoittaa, että sertifioidut untuvat ja höyhenet ovat prosessoitu tiukan eurooppalaisen hygieniastandardin EN 12935 mukaisesti, ja niiden alkuperä sekä tuotantoprosessi dokumentoidaan huolellisesti. Tutkitusti turvalliset ja puhtaat untuvat ja höyhenet on vesipesty ja kuivatettu vähintään 100 asteessa käyttäen ympäristöystävällisiä, luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita.

 • Nomite

  Nomite — untuvatuote soveltuu pölypunkki-allergikoille

  Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen Nomite-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden pölypunkki-allergikoille. Korkealaatuisten untuvatuotteiden erittäin tiheään kudottu kangas toimii lisäsuojana herkistymistä ja pölypunkkeja vastaan. Tällöin tuotteen laadukas kangasvalinta takaa luontaisen eston pölypunkille.

  they provide a very poor habitat for house dust mites, which rely on high humidity to l
 • CertiPUR®

  CertiPUR® — Vaahtomuovin turvallisuus

  CertiPUR® on vapaaehtoinen standardi, jonka avulla lisätään polyuretaanivaahtopehmusteiden turvallisuutta, terveellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. CertiPUR®-sertifioidut tuotteet eivät sisällä raskasmetalleja, ftalaatteja, allergisoivia tai karsinogeenisiä väriaineita tai terveydelle vaarallisia haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC-yhdisteet). Familon-tuotteiden vaahtomuovi on valmistettu CertiPUR®-standardin mukaisesti. Vuonna 2019 Familonin käyttämistä vaahtomuoveista 99% oli CertiPUR®-sertifioituja.

 • Avainlippu

  Avainlippu - valmistettu Suomessa

  Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Avainlipun myöntää ja merkin käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto. Suurin osa Familonin vaahtomuovipatjoista, -tyynyistä sekä sängynjaloista valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu-merkki.

 • Joutsenmerkki

  Joutsenmerkki – Ympäristön puolesta

  Ammattikäyttöön tarkoitetuista Familon Pro -sängyistä ja -patjoista joutsenmerkkituotteita on jo puolet.

  Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ja Suomen tunnetuin ympäristömerkki, joka kertoo puolueettomasti tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä. Tuotteen on täytettävä tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Joutsenmerkin tavoitteena on edistää kestävää kehitystä, johon pyritään askel kerrallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Joutsenmerkin kriteereitä tiukennetaan noin 3-5 vuoden välein.

 • ISO9001 SO14001 OHSAS18001

  ISO9001 — ISO14001 — Standardoitua laadun hallintaa

  Familon-tuotteet valmistetaan laatu- ja ympäristöjärjestelmien mukaisesti. Familon-tuotteista valtaosa valmistetaan konsernin omalla tehtaalla, jolle on myönnetty ISO9001-laatusertifikaatti sekä ISO14001-ympäristösertifikaatti. Tuotteiden ja toiminnan terveellisyyttä, turvallisuutta ja laatua kehitetään ja valvotaan jatkuvasti.

 • AAA-luottoluokka

  AAA — korkein luottoluokitus

  Familon-tuotemerkin ja Familon.fi-verkkokaupan omistava Wendre Finland Oy kuuluu korkeimpaan AAA-luottoluokkaan. Suomalaisyrityksistä vain 3,0 prosenttia yltää samaan. Korkeimpaan AAA-luottoluokkaan kuuluminen on osoitus liiketoiminnan hyvästä taloudellisesta tilanteesta, toiminnan laadusta ja vakaudesta.

 • amfori BSCI

  amfori BSCI — tuotannon sosiaalinen vastuu

  amfori BSCI on yritysvetoinen aloite, jonka jäsenet ovat sitoutuneet parantamaan tuotantolaitosten henkilöstön olosuhteita kaikkialla maailmassa sosiaalisen vastuun kannalta. Wendre Finland Oy on amfori BSCI:n jäsenenä hyväksynyt ja sitoutunut noudattamaan sen toimintaperiaatteita ja kunnioittamaan ihmisoikeuksia oman vaikutuspiirinsä puitteissa. amfori BSCI antaa työkalut toimintaketjumme eettiseen arviointiin ja hallinnointiin. Työ on vasta alkanut, mutta jäsenyys on sosiaalisesti kestävälle yritystoiminnalle erittäin hyvä kirittäjä. Ihmisoikeuksia kunnioittavat periaatteet tulevat määrittämään kaikkia liiketoimintamme osa-alueita hankinnoista valmistukseen. Olemme olleet amfori BSCI:n jäseniä vuodesta 2019.

 • FSC

  FSC — puun alkuperän sertifiointi

  Kaikella Familonin käyttämällä puutavaralla on FSC-sertifikaatti. Forest Stewardship Council® (FSC, hyvän metsänhoidon neuvoston) alkuperäketjun tuotesertifikaatti kertoo, että sertifioitujen tuotteiden puutavara on hankittu hyvin hoidetuista metsistä, tunnetuista lähteistä tai kierrätysmateriaaleista.

 • MED - Marine Equipment Directive (Ruorimerkki)

  MED — Marine Equipment Directive (Ruorimerkki)

  Osa Familon Pro -malliston tuotteista on MED (Marine Equipment Directive) -sertifioituja.

  MED on kansainvälinen laivanvarustedirektiivi, joka asettaa vaatimukset EU:n jäsenmaiden lipun alaisen meriliikenteen laivojen varustukselle. Suomessa MED:n käyttöä valvoo Merenkulkulaitos. MED-sertifikaatin symboli on Ruorimerkki.

 • Syttyvyysluokka SL1

  Paloturvallinen — Syttyvyysluokka SL1

  Familon Pro -vuodetuotteiden, -tyynyjen ja -peitteiden paloturvallisuus varmistetaan standardien mukaisilla tuotetesteillä. Emme koskaan testaa yksittäisiä materiaaleja, vaan aina lopputuotteen. Näin takaamme kokonaisuudelle laadullisen varmistuksen.

  Suomessa Sisäasiainministeriö on antanut kansalliset ohjeet ja suosituksen julkisten tilojen sisusteiden paloturvallisuudesta, ja ohje koskee muun muassa patjoja ja vuodevaatteita. Paloturvalliset SL1-merkityt Familon Pro -tuotteet läpäisevät liekki- ja savuketestin.

 • Syttyvyysluokka SL2

  Paloluokiteltu — Syttyvyysluokka SL2

  Familon Pro -vuodetuotteiden, -tyynyjen ja -peitteiden paloturvallisuus varmistetaan standardien mukaisilla tuotetesteillä. Emme koskaan testaa yksittäisiä materiaaleja, vaan aina lopputuotteen. Näin takaamme kokonaisuudelle laadullisen varmistuksen.

  Suomessa Sisäasiainministeriö on antanut kansalliset ohjeet ja suosituksen julkisten tilojen sisusteiden paloturvallisuudesta, ja ohje koskee muun muassa patjoja ja vuodevaatteita. Paloturvalliset SL2-merkityt Familon Pro -tuotteet läpäisevät savuketestin.

 • STJM

  Suomen Tekstiili- & Muoti ry

  Wendre Finland Oy kuuluu Suomen Tekstiili- & Muoti ry:hyn, joka on tekstiili-, vaate- ja muotialan yritysten työmarkkinajärjestö.