Sertifikaatit

Turvallisesti unten maille. Me Familonilla haluamme tarjota hyvän olon kokonaisratkaisuja, parasta nukkumismukavuutta ja viimeisimmät innovaatiot unten mailta, aina turvallisuus, ympäristö ja ekologisuus huomioiden. Familon-tuotteet ovat turvallisia ja huolellisesti testattuja. Tuotteet valmistetaan aina parhaista materiaaleista vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Modernit valmistusmenetelmämme säästävät energiaa, vettä ja siten myös luontoa.

 • Avainlippu

  Avainlippu - Suomalaisen työn puolesta

  Avainlippu on tunnettu alkuperämerkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Avainlippu-merkityt Familon-tuotteet valmistetaan Suomessa. Avainlipun myöntää ja merkin käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto. Kaikki Familon- ja Familon Pro -mallistojen vaahtomuovipatjat ja -tyynyt sekä sängynjalat valmistetaan Suomessa ja niillä on Avainlippu.

 • Allergiatunnus®

  Allergiatunnus® – Yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa vuodesta 1996

  Haluamme tarjota myös herkimmille laajan valikoiman turvallisia hyvän unen tuotteita. Familon tekee jatkuvaa yhteistyötä Allergia-, iho- ja Astmaliitto ry:n kanssa, jo vuodesta 1996. Allergiatunnus® on myönnetty 87 % Familon- ja Familon Pro -mallistojen tuotteista (2018).

  Allergiatunnus® on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Se kertoo tuotteesta, joka ei sisällä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia. Tuote, jolla on Allergiatunnus® soveltuu herkälle iholle, tuoksuherkälle, allergiselle tai hengitystieoireista ja astmasta kärsivälle. Hajusteeton Allergiatunnus®-tuote ei välttämättä silti ole täysin hajuton, sillä raaka-aineilla on aina ominaistuoksunsa.

 • Oeko-Tex® standard 100

  Öko-Tex® Standard 100 — Turvallisia tekstiilejä

  Öko Tex® Standard 100 on kansainvälinen sertifikaatti, joka kertoo tuotteen turvallisuudesta käyttäjän näkökulmasta. Merkin saaneen tuotteen pH-taso on ihoystävällinen, tuote on tutkitusti haitta-aineeton ja käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä. Kriteerit sisältävät tarkat raja-arvot muun muassa formaldehydille, raskasmetalleille, torjunta-aineille, palonsuoja-aineille ja PFC-yhdisteille. Sertifikaatti myönnetään vuodeksi kerrallaan, ja sen saamiseksi tuotteet tarkastetaan riippumattomassa tutkimuslaitoksessa. Öko-Tex®-kriteerit ovat kaikkein tiukimmat lasten tuotteilla ja toiseksi tiukimmat lähellä ihoa käytettävillä tuotteilla, kuten vuodetekstiileillä. Tuotteen kaikkien osien, kuten lankojen ja vetoketjujen, on täytettävä kriteerit.

  Familon-tuotteet eivät sisällä ihokosketuksessa ihmiselle vaarallisia aineita ja ne sopivat erinomaisesti myös herkkäihoisille. 98 prosentilla Familonin tyynyistä, peitoista ja kodintekstiileistä on Öko-Tex®-sertifikaatti (2018). Lisäksi käytämme ainoastaan Öko-Tex®-sertifioituja tekstiilimateriaaleja sängyissämme ja patjoissamme.

 • Downafresh

  Downafresh® ja Traumpass — untuvien laatu ja eettisyys

  Sitoudumme Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen valmistuksessa eläinten eettiseen kohteluun.

  Traumpass-sertifikaatti takaa, että untuvat ja höyhenet saadaan aina elintarviketeollisuuden sivutuotteena, eikä niitä kerätä koskaan eläviltä linnuilta. Traumpass-sertifioitujen tuotteiden untuva ja höyhen voidaan jäljittää teurastamolle asti, jotta voidaan varmistua tuotteissa käytettävän ainoastaan korkealaatuisimpia untuvia ja höyheniä.

  Familonin tyynyjen ja peittojen höyhenillä ja untuvilla on lisäksi Downafresh® Greenline -laatutakuu. Se tarkoittaa, että sertifioidut untuvat ja höyhenet ovat tiukan eurooppalaisen hygieniastandardin EN 12935 mukaisia, ja niiden alkuperä sekä tuotantoprosessi dokumentoidaan huolellisesti. Tutkitusti turvalliset ja puhtaat untuvat ja höyhenet on vesipesty ja kuivatettu vähintään 100 asteessa käyttäen ympäristöystävällisiä, luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita.

 • Nomite

  Nomite — untuvatuote soveltuu pölypunkki-allergikoille

  Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen Nomite-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden pölypunkki-allergikoille. Korkealaatuisten untuvatuotteiden erittäin tiheään kudottu kangas toimii lisäsuojana herkistymistä ja pölypunkkeja vastaan. Langantiheys untuvatyynyjen ja -peittojen kankaissa: Familon Gold puuvillabatisti TC 280, Familon Silver puuvillapercale TC 230.

  they provide a very poor habitat for house dust mites, which rely on high humidity to l
 • CertiPUR®

  CertiPUR® — Turvallisuus-, terveys- ja ympäristöstandardi

  CertiPUR® on vapaaehtoinen standardi, jonka avulla lisätään polyuretaanivaahtopehmusteiden turvallisuutta, terveellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. CertiPUR®-sertifioidut tuotteet eivät sisällä raskasmetalleja, ftalaatteja, allergisoivia tai karsinogeenisiä väriaineita tai terveydelle vaarallisia haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC-yhdisteet). Familon-tuotteiden vaahtomuovi on valmistettu CertiPUR®-standardin mukaisesti. Vuonna 2018 Familonin käyttämistä vaahtomuoveista 99% oli CertiPUR®-sertifioituja.

 • Joutsenmerkki

  Joutsenmerkki – Ympäristön puolesta

  Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ja Suomen tunnetuin ympäristömerkki, joka kertoo puolueettomasti tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä. Sen tarkoitus on opastaa kuluttajia ympäristön kannalta parempiin ostopäätöksiin. Saadakseen Joutsenmerkin on tuotteen täytettävä tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Siinä arvioidaan muun muassa materiaalien alkuperää, tuotannon ja käytön energiakulutusta sekä kemikaalien käyttöä ja jätteiden syntyä koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana. Joutsenmerkitty tuote kuormittaa ympäristöä vähemmän ja on myös laadukas ja turvallinen.

  Joutsenmerkkiä varten tutkimme ja dokumentoimme jokaisen raaka-ainetoimittajamme käytännöt. Näin voimme pitkäjänteisesti yhdessä kehittää tuotannon eri vaiheita. Tämän ansiosta tunnemme jokaisen tuotteissamme käytetyn komponentin koostumuksen ja valmistustavan.

  Familon sai vuonna 2007 ensimmäisenä suomalaisena vuodevalmistajana Joutsenmerkin tuotteilleen. Ammattikäyttöön tarkoitetuista Familon Pro -sängyistä ja -patjoista joutsenmerkkituotteita on puolet mallistomme tuotteista.

 • ISO9001 SO14001 OHSAS18001

  ISO9001 — ISO14001 — Standardoitua laadun hallintaa

  Familon-tuotteet valmistetaan laatu- ja ympäristöjärjestelmien mukaisesti. Familon-tuotteista valtaosa valmistetaan konsernin omalla tehtaalla, jolle on myönnetty ISO9001-laatusertifikaatti sekä ISO14001-ympäristösertifikaatti. Tuotteiden ja toiminnan terveellisyyttä, turvallisuutta ja laatua kehitetään ja valvotaan jatkuvasti.

 • MED - Marine Equipment Directive (Ruorimerkki)

  MED — Marine Equipment Directive (Ruorimerkki)

  MED eli Marine Equipment Directive on kansainvälinen laivanvarustedirektiivi, joka asettaa tietyt vaatimukset EU:n jäsenmaiden lipun alaisen meriliikenteen laivojen varustukselle. Suomessa MED:n käyttöä valvoo Merenkulkulaitos. Osa Familon Pro -valikoiman tuotteista on MED-vaatimusten mukaan sertifioitu eli vaatimustenmukaisuus on toteen näytetty tuotteen EC Tyyppihyväksyntäsertifikaatin moduuli B: IMO MSC 61(67) ja Tuotannon laadunvarmistus eli moduuli D: ISO 9001 mukaan. MED-sertifikaatin symboli on Ruorimerkki. Ruorimerkki on näkyvillä MED-sertifioitujen Familon Pro -tuotteiden tuotesivuilla.

 • Syttyvyysluokka SL1

  Paloturvallinen — Syttyvyysluokka SL1

  Familon Pro -vuodetuotteiden, -tyynyjen ja -peitteiden paloturvallisuus varmistetaan standardien mukaisilla tuotetesteillä. Emme koskaan testaa yksittäisiä materiaaleja, vaan aina lopputuotteen. Näin takaamme kokonaisuudelle laadullisen varmistuksen.

  Suomessa Sisäasiainministeriö on antanut kansalliset ohjeet ja suosituksen julkisten tilojen sisusteiden paloturvallisuudesta, ja ohje koskee muun muassa patjoja ja vuodevaatteita. Paloturvalliset SL1-merkityt Familon Pro -tuotteet läpäisevät liekki- ja savuketestin.

 • Syttyvyysluokka SL2

  Paloluokiteltu — Syttyvyysluokka SL2

  Familon Pro -vuodetuotteiden, -tyynyjen ja -peitteiden paloturvallisuus varmistetaan standardien mukaisilla tuotetesteillä. Emme koskaan testaa yksittäisiä materiaaleja, vaan aina lopputuotteen. Näin takaamme kokonaisuudelle laadullisen varmistuksen.

  Suomessa Sisäasiainministeriö on antanut kansalliset ohjeet ja suosituksen julkisten tilojen sisusteiden paloturvallisuudesta, ja ohje koskee muun muassa patjoja ja vuodevaatteita. Paloturvalliset SL2-merkityt Familon Pro -tuotteet läpäisevät savuketestin.