Kesän juhliin: Vegaaniset minikorvapuustit
Suloiset, vegaaniset minikorvapuustit soveltuvat monenlaisen juhlijan ruokavalioon.
Kevään hauskimmat juhlat ovat täällä. On aika kohottaa malja!
Sitä ennen kuitenkin katetaan pöytä koreaksi. Perinteikkäästä juhlapöydästä löytyvät niin täytekakku, pullat kuin pikkuleivät, mutta tärkeintä on koota pöydän antimet omaan tyyliin sopivasti.
Erityisruokavaliot on hyvä muistaa ja niistä kannattaa kertoa myös tarjoiluiden esillepanossa. Vegaaniset minikorvapuustit soveltuvat niin sekasyöjälle, kasvissyöjälle kuin vegaanille. Pienet pullat sopivat kakun kaveriksi ja maistuvat perheen pienimmillekin.
Vegaaniset minikorvapuustit
Taikina
- 2,5 dl kauramaitoa
- ½ pussia kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- noin 8 dl vehnäjauhoja
- 75 g margariinia
Täyte
- 50 g margariinia
- 0,25 dl sokeria
- 0,25 dl fariinisokeria
- noin 5 rkl kanelia
Pinnalle
- kauramaitoa
- raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää sitten vähitellen jauhoja samalla taikinaa vaivaten. Sekoita lopuksi taikinaan myös margariini. Anna taikinan nousta 30 minuuttia.
Kauli taikinasta suorakaiteen muotoisia levyjä, joiden korkeus on max. 20 senttimetriä. Näin saat korvapuusteista riittävän pieniä.
Levitä margariini, kaneli, sokeri ja fariinisokeri taikinalevyn päälle. Rullaa taikinalevy käärölle ja leikkaa siitä noin 2 senttimetrin paksuisia rullia.
Asettele rullat uunipellille leivinpaperin päälle. Paina taikinarullien päälle kuoppa. Voitele minirullat kauramaidolla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.