Vegaaninen kantarellifocaccia
Herkullinen kantarellifocaccia syntyy nopeasti ja vaivattomasti, eikä taikinaa tarvitse edes vaivata.
Syksyn tullen mieli halajaa lämpimiä asioita: villasukkia, muhkeaan torkkupeittoon kietoutumista ja kuumaa juomaa.
Syksyn satokauden ylelliset herkut, metsäsienet, sopivat monenlaisiin lämpimiin syysruokiin. Keltainen kantarelli on yksi arvostetuimmista ruokasienistä. Lehtipuumetsissä viihtyvä kantarelli on hyvä D-vitamiinin ja seleenin lähde: jo sadasta grammasta sieniä saa päivittäisen saantisuosituksen verran D-vitamiinia. Lisäksi kantarelli sisältää C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta karoteenia sekä ravintokuituja.
Lämmin kantarellifocaccia maistuu sateisina päivinä niin aamiaiseksi kuin illalla elokuvasta tai hyvästä kirjasta nautiskellen. Focaccian voi valmistaa myös luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta hyödyntäen.
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 1 pkt kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 dl kädenlämpöistä vettä
- 2 tl oliiviöljyä
- noin litra kantarelleja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl balsamiviinietikkaa
- ripaus suolaa
- oliiviöljyä ja merisuolaa myllystä
Lähde: Vegaaniliitto ry