Familonin vinkit lämpimän talvipeiton valintaan

Talvi tekee tuloaan ja viileys hiipii makuuhuoneeseen. Siinä missä vaatekerrastot paksunevat, petivaatteetkin on hyvä päivittää lämpimämpiin.

Onneksi Suomessa saadaan vielä nauttia eri vuodenaikojen vaihteluista. Mikäli viilenevä sää tuntuu myös kotisi sisälämpötilassa, kannattaa vaihtaa lämpimämpään talvipeittoon.

Uni ei maita, jos yöllä palelee – ja toisaalta hyväkin patja tuntuu hiostavalta, jos nukut sen päällä vääränlaisen peitteen kanssa. Keho haihduttaa kosteutta ja lämpöä koko yön ajan. Jos patjan ja peitteesi väliin jäävä mikroilmasto ei toimi, sen suhteellinen kosteus voi nousta yli 80 %:n, jolloin keho alkaa hikoilla epämiellyttävästi.

Hyvä peite on sopivan lämmin koko yön ja tuntuu itselle sopivalta. Yksilöllinen lämmöntarve ja asunnon lämpötila määrittävät, minkälaisen peitteen tarvitset. 

Etsitkö itsellesi uutta unikaveria viileämpiin öihin? Poimimme valikoimastamme viisi peittoa, jotka takaavat sinulle mukavan lämpöiset unet kirpeinäkin pakkasöinä.

 

Ylellisen muhkeista unista haaveilevalle: Familon Gold Responsible -untuvapeite


Arjen luksusta tarjoilee ylellisen muhkea Familon Gold Responsible -untuvapeite, joka on valikoimamme muhkein ja lämpimin peitto. Untuvapeiton sisäänrakennettu kotelorakenne tekee siitä erittäin ilmavan ja kuohkean. Luonnostaan kevyet höyhen ja untuva säätelevät lämpöä mitä luonnollisimmalla tavalla ja ylläpitävät mukavaa, hiostamatonta lämpötilaa.

Untuvatuotteemme ovat nyt entistä vastuullisempi valinta.

Olemme siirtyneet käyttämään untuvatuotteissamme ainoastaan RDS-sertifioitua untuvaa ja höyhentä. Responsible Down Standard on untuvan ja höyhenen eettisyydestä kertova vapaaehtoinen ja globaali standardi, joka takaa materiaalin eettisyyden ja jäljitettävyyden. RDS-sertifioitu untuva ja höyhen on jäljitettävissä aina kasvatustilalle asti ja sertifiointi takaa eläinten yleisestä hyvinvoinnista huolehtimisen koko tuotantoketjun osalta.

Untuvatuotteiden täytemateriaali on elintarviketeollisuuden ylijäämää ja vastuullisesti eläinten oikeuksia kunnioittaen tuotettu. RDS-materiaalin tuotantoprosessi noudattaa tarkoin eettisiä standardeja.

 

Luonnollisen lämpimistä unista unelmoivalle: Familon Silver Responsible -untuvapeite

Suloisen lämpimän Familon Silver Responsible -untuvapeiton sisäänrakennettu kotelorakenne tekee peitosta ilmavan ja kuohkean. Siinä missä Gold-untuvapeite on erittäin lämmin, Silver-peite on astetta kevyempi. Untuva on hengittävä ja ylellinen luonnonmateriaali, joka säätelee kehonlämpöä luonnollisesti ja ylläpitää mukavan hiostamatonta lämpötilaa. Untuvatuotteiden valmistuksessa sitoudutaan eettiseen ja ekologiseen tuotantoon sekä eläinten eettiseen kohteluun, mistä kertovat useat standardit ja sertifikaatit.

 

Vastuullisesti kierrätyskuitua ja luomupuuvillaa: Familon Princess -peite Organic

Klassikkomme Familon Princess -peite Organic on keskilämmin peitto, jonka täytteenä on PET-pulloista valmistettua, hengittävää ja tehokkaasti kosteutta siirtävää Cirrus™- kierrätyspolyesterikuitua. Miellyttävän pehmeä päällinen on luomupuuvillaa, peitteellä on Allergiatunnus®. Raikkaisiin uniin!

 

Herkille vilukissoille: Familon Dreamfil -paksupeite

Erittäin lämmin ja hintaystävällinen Familon Dreamfil -peitto on täydellinen valinta herkälle vilukissalle, joka tarvitsee Allergiatunnuksella® varustetun unikaverin. Paksun peiton Dreamfil®-polyesterispiraaliontelokuitu on 35% kevyempää kuin tavalliset kuidut. Peiton hiilijalanjälki on noin neljä kertaa alhaisempi kuin tavanomaisesta polyesterikuidusta valmistetun tuotteen. Peiton Dreamfil®-täytteen valmistukseen kuluu 86% vähemmän energiaa ja valmistuksessa syntyy 76% vähemmän päästöjä, koska Dreamfil®-polyesterikuidut valmistetaan kierrätetyistä PET-pulloista prosessoidusta uusioraaka-aineesta modernia tuotantotekniikkaa hyödyntäen. Dreamfil-peitto on hyvä valinta sinulle ja ympäristölle.

Lämpötilan vaihteluista kärsiville: Familon Outlast Super -peite

Paleletko nukkumaan mennessäsi, mutta heräät yöllä hikoiluun? Innovatiivinen Familon Outlast Super -peitto on sinua varten! Lämpöä säätelevän peiton Outlast®-kangas ja -täyte saavat yhdessä aikaan dynaamisen lämmönsäätelyn tasaten lämpötilan vaihteluita yksilöllisesti. Peite reagoi ainutlaatuisen nopeasti ihon lämpenemiseen ja viilenemisen, ennaltaehkäisten ja vähentäen merkittävästi liiallista kuumuuden ja kylmyyden tunnetta. Voit nukkua juuri sopivassa lämpötilassa – läpi yön. Ylellinen ja muhkea Familon Outlast Super on ihanteellinen peitto ajoittain hikoilevalle ja palelevalle.

Kun laitat kesäpeittosi talven ajaksi tauolle, se kannattaa pestä ennen säilöön laittamista. Näin saat peiton keväällä puhtaana ja raikkaana takaisin käyttöön. Klikkaa peiton pesuvinkkeihin tästä.

Save

Save

Save

Save

Save

Julkaistu 14.10.2020