Familonin vinkit lämpimän talvipeiton valintaan

Talvi tekee tuloaan ja viileys hiipii makuuhuoneeseen. Siinä missä vaatekerrastot paksunevat, petivaatteetkin on hyvä päivittää lämpimämpiin. Kokosimme vinkit lämpimän talvipeiton valintaan.

Onneksi Suomessa saadaan vielä nauttia eri vuodenaikojen vaihteluista. Mikäli viilenevä sää tuntuu myös kotisi sisälämpötilassa, kannattaa vaihtaa lämpimämpään talvipeittoon.

Uni ei maita, jos yöllä palelee – ja toisaalta hyväkin patja tuntuu hiostavalta, jos nukut sen päällä vääränlaisen peitteen kanssa. Keho haihduttaa kosteutta ja lämpöä koko yön ajan. Jos patjan ja peitteesi väliin jäävä mikroilmasto ei toimi, sen suhteellinen kosteus voi nousta yli 80 %:n, jolloin keho alkaa hikoilla epämiellyttävästi.

Hyvä peite on sopivan lämmin koko yön ja tuntuu itselle sopivalta. Yksilöllinen lämmöntarve ja asunnon lämpötila määrittävät, minkälaisen peitteen tarvitset. 

Etsitkö itsellesi uutta unikaveria viileämpiin öihin? Poimimme valikoimastamme seitsemän peittoa, jotka takaavat sinulle mukavan lämpöiset unet kirpeinäkin pakkasöinä.

 

Ylellisen muhkeista unista haaveilevalle: Familon Down Warm -untuvapeitto

Familon Down Warm -untuvapeitto hotellipetaus

Arjen luksusta tarjoilee ylellisen muhkea Down Warm -untuvapeitto, joka on valikoimamme muhkein ja lämpimin peitto. Untuvapeiton sisäänrakennettu kotelorakenne tekee siitä erittäin ilmavan ja kuohkean. Luonnostaan kevyet höyhen ja untuva säätelevät lämpöä mitä luonnollisimmalla tavalla ja ylläpitävät mukavaa, hiostamatonta lämpötilaa.

Nauti ylellisestä untuvasta vastuullisesti

Familon-untuvatuotteissa käytetään ainoastaan jäljitettävää RDS-sertifioitua untuvaa ja höyhentä. Responsible Down Standard on untuvan ja höyhenen eettisyydestä kertova vapaaehtoinen ja globaali standardi, joka takaa materiaalin eettisyyden ja jäljitettävyyden. RDS-sertifioitu untuva ja höyhen on jäljitettävissä aina kasvatustilalle asti ja sertifiointi takaa eläinten yleisestä hyvinvoinnista huolehtimisen koko tuotantoketjun osalta.

Untuvatuotteiden täytemateriaali on elintarviketeollisuuden ylijäämää ja vastuullisesti eläinten oikeuksia kunnioittaen tuotettu. RDS-materiaalin tuotantoprosessi noudattaa tarkoin eettisiä standardeja.

 

Luonnollisen lämpimistä unista unelmoivalle: Familon Down -untuvapeitto

Familon Down-untuvapeitto RDS-untuvaa

Suloisen lämmin Down-untuvapeitto on luonnollisen ilmava ja kuohkea. Siinä missä paksumpi Down Warm -untuvapeite on erittäin lämmin, Down-untuvapeite on astetta kevyempi. Untuva on hengittävä ja ylellinen luonnonmateriaali, joka säätelee kehonlämpöä luonnollisesti ja ylläpitää mukavan hiostamatonta lämpötilaa. Untuvatuotteiden valmistuksessa sitoudutaan eettiseen ja ekologiseen tuotantoon sekä eläinten eettiseen kohteluun, mistä kertovat useat standardit ja sertifikaatit.

 

Vegaani vaihtoehto untuvalle: Familon Superior -peitto

Familon Superior-peitto downfeel hotellipeitto

Haaveissa ylellinen hotellipeitto? Syksyn 2022 uutuus – lämmin ja erittäin pehmeä Superior-peitto on vegaaninen ja herkillekin sopiva vaihtoehto untuvapeiton ystävälle. Vastuullisesti valmistetun downfeel-peiton päällinen on korkealaatuista luomupuuvillaa ja täyte untuvan tuntuisen mikrokuidun ja PET-pulloista valmistetun kierrätyskuidun seosta. Nauti luksushotellitasoisista unista, vastuullisesti!

 

Vastuullisesti kierrätyskuitua ja luomupuuvillaa: Familon Original Warm -peitto

Familon Original Warm -peitto on lämmin talvipeitto

Familon-klassikko Original Warm -peitto on ihanan lämmin talvipeitto, joka hellii niin nukkujaa kuin ympäristöäkin. Aiemmin Familon Ultra -peite nimellä tunnetun peiton täyte on ainutlaatuisen ilmavaa ja hengittävää Hollofil® Eco -kierrätyspolyesteria (rPet), joka on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista prosessoidusta uusioraaka-aineesta. Miellyttävän pehmeä päällinen on 100 % luomupuuvillaa. Useimmille sopivan lämmin Original Warm -peitto johdattaa lempeästi unten maille.

Korkealaatuiset peittomme sopivat myös herkimmille ja ne säilyvät kuohkeina ja ilmavina pitkään. Tuulettaminen ja peseminen pitävät peiton hygieenisenä ja raikkaana. Original Warm -peiton voit pestä 60°C konepesussa.

 

Tuhat ja yksi yötä lämpöä vilukissoille: Familon Extra Life -peitto

Familon Extra Life -peitto on lämmin ja kestävä

Lämmin ja erittäin kestävä Familon Extra Life -peitto on täydellinen valinta vilukissalle, joka tarvitsee muhkean ja lämpimän unikaverin. Teknisesti korkealaatuisen Extra Life -peiton ilmava täytekuitu on kehitelty kestäväksi ja litistymättömäksi, mikä varmistaa peiton pitkäikäisyyden. Tuhat ja yksi yötä lämpimiä unia!

 

Lämpötilan vaihteluista kärsiville: Familon Climate -peitto

Familon Climate-peitto lämpöä tasaava Outlast-ominaisuus

Paleletko nukkumaan mennessäsi, mutta heräät yöllä hikoiluun? Innovatiivinen Climate-peitto on sinua varten! Aiemmin Outlast Super -peitto nimellä tunnetun lämpöä säätelevän peiton Outlast®-kangas ja -täyte saavat yhdessä aikaan dynaamisen lämmönsäätelyn tasaten lämpötilan vaihteluita yksilöllisesti. Peite reagoi ainutlaatuisen nopeasti ihon lämpenemiseen ja viilenemisen, ennaltaehkäisten ja vähentäen merkittävästi liiallista kuumuuden ja kylmyyden tunnetta. Voit nukkua juuri sopivassa lämpötilassa – läpi yön. Ylellinen ja muhkea Familon Climate on ihanteellinen peitto ajoittain hikoilevalle ja palelevalle.

 

Erilaisia vuodenaikoja, yksi peitto: Familon Four Seasons -peitto

Familon Four Seasons -peitto kaikkiin vuodenaikoihin

Familonin syksyn 2022 uutuus Four Seasons -peitto tarjoaa vaihtoehdot kaikkiin lämpötiloihin neppareilla toisiinsa kiinnitettävien peittojen ansiosta. Ohut, lämmin vai erittäin lämmin? Sinä päätät!

Ota viileä vuodenaika vastaan erittäin lämpimän peiton alla, Four Season -peiton kaksi erillistä toisiinsa kiinnitettyä peitto tarjoavat yhdessä riittävästi lämpöä kylmässäkin huoneilmassa nukkujalle. Irrottamalla toisistaan lämpimän ja viileän peiton, voit välikautena käyttää lämmintä peittoa ja kesäksi vaihtaa viileään kesäpeittoon. Saat kolme eri lämpöistä peittoa samaa tuotetta muokkaamalla, siksi Four Seasons -peitto on sopivan lämmin jokaisena vuodenaikana.

 

Hyödynnä talvipakkaset ja anna peittojen raikastua ulkona

Jotta jokainen yö olisi kuin ensi-ilta uuteen mukavuuteen, muista huoltaa peittoa säännöllisesti. Mikäli peitto ei ole vielä pesun tarpeessa riittää huolloksi tuuletus raikkaassa ulkoilmassa. Tuulettaminen raikastaa peiton, vaikka ei olisi pakkastakaan, mutta yli 20 asteen pakkanen tappaa myös pölypunkit vuorokaudessa. Jos peitto ei raikastu tuulettamalla ja se tuntuu likaiselta, on aika pestä peitto. 

Talvituuletus Familon-peiton tuuletus ulkona

Varastoi peitto aina puhtaana

Kun laitat kesäpeittosi talven ajaksi tauolle, se kannattaa pestä ennen säilöön laittamista. Näin saat peiton keväällä puhtaana ja raikkaana takaisin käyttöön. Petivaatteet vaativat puhdistuakseen riittävän lämpötilan, siksi korkealaatuiset Familon-peitot ja -tyynyt ovat vesipestäviä 60°C. Klikkaa peiton pesuvinkkeihin tästä.

 

Kauniita ja lämpimiä talviunia!

 

Alkuperäinen julkaisu 14.10.2020.

Save

Save

Save

Save

Save

Julkaistu 9.11.2022